Βούτσης για το αποτέλεσμα του Eurogroup: Μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες της ανάπτυξης

«Θετική» χαρακτήρισε την συμφωνία

Βούτσης για το αποτέλεσμα του Eurogroup: Μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες της ανάπτυξης

«Μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες της ανάπτυξης», σχολίασε για το αποτέλεσμα του Eurogroup ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος προεδρεύει στη 15η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Πρωτοβουλίας Αδριατικής- Ιονίου, η οποία διεξάγεται  στα Ιωάννινα.

 «Από ό,τι φαίνεται, επετεύχθη μία θετική συμφωνία στο Eurogroup, με βάση την οποία, η β΄ αξιολόγηση κλείνει επί της ουσίας και άρα μπαίνουμε και μένουμε στις ράγες μίας ανάπτυξης, που και στην περιφερειακή της πτυχή θα έχει σημαντικές πλευρές», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της Διάσκεψης και της Πρωτοβουλίας Αδριατικής -Ιονίου,  η οποία, όπως επισήμανε, έχει προχωρήσει με γοργά βήματα σε πολύ ουσιαστικές κατευθύνσεις για τη θαλάσσια οικονομία και για το περιβάλλον, τον τουρισμό και την ενέργεια.

«Αυτή η Διάσκεψη έχει σήμερα μια ιδιαίτερη σημασία, για δύο επιπλέον λόγους: Πρώτον, γιατί το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κορυφαία θέματα- προκλήσεις, στα οποία δεν έχει μπορέσει για την ώρα η Ε.Ε., με ένα πειστικό και μακροπρόθεσμο τρόπο να δώσει απάντηση και δεύτερον, βρισκόμαστε στο 2017, όπου έχουν κορυφωθεί οι συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης» δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top