Κ. Μακρή: Σαρώνει η εγκληματικότητα αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι… μειώνεται

Τα στοιχεία που την διαψεύδουν

Στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι μειώνεται η…  εγκληματικότητα,  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Δεν ξέρω τι δημιουργική λογιστική κάνουν, πώς μετράνε δηλαδή,  πάντως σίγουρα η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Όπως τους διαψεύδουν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί» τόνισε.  

Η σχολιάστρια του Star αναφέρθηκε στη συνέχεια σε μερικά απο τα στοιχεία που έχει πληροφορηθεί:     

-Η ομάδα ΔΙΑΣ: 1250 άτομα, από τα οποία οι 300 είναι αποσπασμένοι σε σταθερούς στόχους. Οι υπόλοιποι φυλανε εκ περιτροπής κόμματα, πρόσωπα, εκκλησίες,   διαδηλώσεις, μέχρι και σούπερ μάρκετ.  Πολλοί δε, έχουν αποσπαστεί και στα hot spot της περιφέρειας.

Όπως  τόνισε η Κ. Μακρή, τις μέρες που εχει και αγώνες,  μπορεί να μην κυκλοφορεί κανείς απο την ομάδα ΔΙΑΣ  στην Αθήνα!

Ανέφερε ακόμη ότι και σε άκρως τουριστικούς χώρους , όπως ειναι η Ακρόπολη, οι ληστές τους γδέρνουν τους τουρίστες οι οποίοι ψάχνουν για αστυνομία, ενώ στην τουριστική αστυνομία δηλώνονται 100-150 τέτοια περιστατικά.    

Στην Άμεση Δράση, υπάρχουν  80 περιπολικά, αλλά είναι ζήτημα αν κυκλοφορούν τα μισά.

Η  ΟΠΚΕ δε, η δύναμη με τα τζιπάκια στην Δυτική Αττική όπου οι άνθρωποι δεινοπαθούν από τους εγκληματίες , κάνουν μόνο 3-4 περιπολίες την ημέρα, γιατί αυτές τις δυνατότητες έχουν.

Η Κ. Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της:

«Σε αυτά πρέπει να προστεθεί ότι και οι ίδιοι οι αστυνομικοί πλέον απο την υπεράνθρωπη προσπάθεια ειναι εξαντλημένοι, όπως επίσης ότι το έγκλημα ειναι πια πολυ βαρύ. Κι αυτοί που βγήκαν με το Νόμο Παρασκευόπουλου , ειναι αποφασισμένοι για όλα. Αυτή ειναι η πραγματική εικόνα και όχι η ειδυλλιακή, για την οποία προσπαθούν να πείσουν τα κυβερνητικά στελέχη».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top