Δένδιας: Ούτε ένα τηλεφώνημα από τον Τόσκα για τις απειλές των τρομοκρατών σε βάρος μου

Κριτική στην κυβέρνηση και για αξιολόγηση - ΔΕΗ

Δένδιας: Ούτε ένα τηλεφώνημα από τον Τόσκα για τις απειλές των τρομοκρατών σε βάρος μου

Κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα  και εμμέσως στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας άσκησε ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, για την έλλειψη ενημέρωσής του σχετικά με την προκήρυξη της  «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς»,  με απειλές για τον ίδιο, όπως επίσης για τον Α. Γεωργιάδη, τον Ν. Βορίδη και τον Χ. Αθανασίου.        

Συγκεκριμένα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, υπενθυμίζοντας τι έπραττε ο ίδιος ως υπουργός:  «Μετά από μια προκήρυξη, αυτό που έκανα όταν ήμουν υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ήταν να τηλεφωνήσω εγώ ή ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας σε αυτόν τον οποίο αφορούσε (η τρομοκρατική απειλή). Η παρούσα κυβέρνηση δεν έκρινε ότι πρέπει να έχει αυτήν την πολιτική λεπτότητα. Δεν περίμενα και τίποτα άλλο βέβαια».  

Όπως πρόσθεσε ο κ. Δένδιας για το συγκεκριμένο ζήτημα «αυτή η κυβέρνηση στερείται κοινοβουλευτικής ευπρέπειας».     

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για το ζήτημα της αξιολόγησης, όπως και γενικά για την διαπραγμάτευση.  « Αυτή η διαπραγμάτευση θα διδάσκεται στο Χάρβαρντ, όπως και η προηγούμενη,  του πρώτου εξαμήνου του ’15,  σαν η χειρότερη διαπραγμάτευση που έγινε ποτέ. Και δεν είναι  ευφυολόγημα ή μάλλον «καταστροφολόγημα». Διδάσκεται στο Kennedy School of Government!» ανέφερε χαρακτηριστικά.     

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για το ζήτημα της ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι έχει 2,5 δις ευρώ οφειλές. «Θα έχει από τον Ιούνιο και μετά πρόβλημα ρευστότητας. Το πρόβλημα είναι αν θα είναι κρατική ή όχι; Αφού θα κλείσει έτσι που την πάνε. Εδώ πάνε να «κλείσουν» την Ελλάδα, στη ΔΕΗ θα μείνουνε; Έχουμε καταλάβει το μέγεθος της συμφοράς;» διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top