«Ουδέποτε τέθηκε θέμα συγκεντρώσεων στην Θράκη για το τουρκικό δημοψήφισμα» λέει τώρα ο Κατρούγκαλος!

Οι… «μονταζιέρες» των ΜΜΕ δημιούργησαν το ζήτημα υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα να γίνει προεκλογική συγκέντρωση Τούρκων αξιωματούχων στη Θράκη. Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να δημιουργούμε για τέτοια εθνικά ζητήματα, μικροκομματική αντιπαράθεση», υποστήριξε  σήμερα  στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη.

Ο βουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό ότι υπέπεσε σε «βαρύτατο ατόπημα», με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του στα ΜΜΕ, οι οποίες είχαν προκαλέσει σάλο και θύελλα αντιδράσεων, καθώς, έστω και ως υποθετικό ερώτημα, ο κ. Κατρούγκαλος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συγκέντρωσης για το τουρκικό δημοψήφισμα στην Θράκη.        

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διέψευσε ότι αποδέχθηκε αίτημα Τούρκων αξιωματούχων για προεκλογικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα και μίλησε για παραποίηση των δηλώσεων του «από γνωστές μονταζιέρες μέσων ενημέρωσης» !  

«Δεν το κατάλαβε κανείς, εντάξει. Δεν κατάλαβαν τα βοθροκάναλα και τα τουρκικά ΜΜΕ. Δεν το κατάλαβε και ο Κοτζιάς; Δεν το κατάλαβε ο Βίτσας,  ο οποίος είπε ότι δεν είναι στο συμφέρον μας να εμπλακούμε σε αυτή την υπόθεση;» αναρωτήθηκε ο Δ. Σταμάτης, ανταπαντώντας και πρόσθεσε:   «Όλοι εμείς δεν καταλάβαμε; Ψάξτε εσείς να καταλάβετε τι κακό είπατε».

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση έχει ενιαία θέση», απάντησε ο  κ. Κατρούγκαλος, σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά και του κ. Βίτσα.

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  ισχυρίσθηκε  ότι η στάση της στα εθνικά θέματα την οδηγεί να ταυτίζεται με τη Χρυσή Αυγή και έκανε λόγο για «υποκρισία»,  ενώ ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Λαγό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top