Λεβέντης: «Έρχονται και μου λένε να βάλουν μέσον για να μπουν στην εντατική- Έχετε στρέψει την κοινωνία εναντίον σας»

«Ανησυχούμε για αυτά που συμβαίνουν με την οικονομία, ενόσω δεν τελειώνει η διαπραγμάτευση

Κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, με αιχμή τη διαπραγμάτευση άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον Πρωθυπουργό για την υγεία.

Ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ενεργούν από μόνα τους όσα κυβερνητικά στελέχη μιλούν για την ανάγκη υπερψήφισης των μέτρων από ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

«Ενεργούν από μόνοι τους ή έχουν τη συγκατάθεσή σας;» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, για να προσθέσει: «Αν έχουν τη συγκατάθεσή σας σημαίνει ότι μέσα σας δεν έχει ωριμάσει η εκτίμηση ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να είναι επιτυχής».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξαπέλυσε βολές και κατά της ΝΔ. «Εγώ δεν θα πω αυτά που λέει η ΝΔ, δηλαδή ''Υπογράψτε γρήγορα, αλλά δεν ψηφίζω”», είπε.

Υποστήριξε ακόμη πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να κάνει κάποια πράγματα, αλλά έχει τις αγκυλώσεις ενός αριστερού κόμματος» που «φοβάται μην στεναχωρήσει τους συνδικαλιστές».

«Από την άλλη η ΝΔ είναι δεμένη με συμφέροντα», συνέχισε κατηγορώντας τα δύο κόμματα πως αμφότερα «κάνουν ζημιά» και «φρενάρουν την οικονομία σε μία εποχή που θέλει γκάζι».

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση οι ξένοι να κάνουν πίσω» και συνέστησε προς τον Πρωθυπουργό: «Επειδή χρειαζόμαστε ιδιωτικοποιήσεις, αφαιρέστε από το νου σας το να επαναφέρετε τις συλλογικές συμβάσεις για να διευκολύνετε τη διαπραγμάτευση. Μη βάζετε αυτό τον όρο. Υποχωρήστε».

«Μου λένε να βάλουν μέσον για να μπουν στην εντατική»

«Ανησυχούμε για αυτά που συμβαίνουν με την οικονομία, ενόσω δεν τελειώνει η διαπραγμάτευση, αλλά και στο θέμα της υγείας ο κόσμος είναι ανάστατος», συνέχισε ο κ. Λεβέντης.

«Έρχονται στο γραφείο μου και μου λένε να βάλουν μέσον για να μπουν στην εντατική. Χρειάζεται μέσον εν έτει 2017 για να μπει κάποιος στην εντατική; Δεν υπάρχουν θέσεις ή κάποιοι τις αφήνουν επίτηδες κενές για να εξυπηρετούνται οι φίλοι;» είπε ο κ. Λεβέντης.

Η κυβέρνηση, με τα λάθη και τις ανακολουθίες της, έστρεψε την κοινωνία εναντίον της, ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη δευτερολογία του, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση για ειλικρίνεια. «Την ειλικρίνεια θα την εκτιμούσε πιο πολύ ο κόσμος», είπε, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «τρίξει τα δόντια στους υπουργούς», αφού, όπως παρατήρησε, «έχουν ψηφιστεί νόμοι και δεν έχουν ενεργοποιηθεί».

Δείτε απόσπασμα από τη δευτερολογία του Βασίλη Λεβέντη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top