O "πόλεμος" Τουρκίας - Ολλανδίας και οι συνέπειες για την Ελλάδα

Τι προβληματίζει την Αθήνα

Στις συνέπειες της όξυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως επισήμανε η σχολιάστρια του Star,  σε αρκετές χώρες της Ε.Ε. ζουν εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι που έχουν δικαίωμα ψήφου και θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα του Απριλίου.     

Ο αριθμός των Τούρκων είναι συγκεκριμένα στις παρακάτω χώρες:   

Γερμανία 3.000.000

Γαλλία 650.000

Αυστρία 265.000

Ολλανδία 400.000.  

H Kάτια Μακρή πρόσθεσε ότι επικρατεί ανησυχία στην Αθήνα, με την Θράκη να βρίσκεται στο μικροσκόπιο, αν και σε αυτή ζουν Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και  όχι Τούρκοι πολίτες με δικαίωμα ψήφου στην γειτονική χώρα, όπως συμβαίνει με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ανέφερε ακόμα ότι η Αθήνα προσπαθεί να δείξει ότι δεν έχει πρόβλημα με την επίσκεψη Τούρκων πολιτικών στην Θράκη, όπως είπε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος    υπενθύμισε ότι έχει συμβεί αυτό αρκετές φορές στο παρελθόν.

Έτσι επισήμως δεν παίρνουμε θέση στην κόντρα Ευρώπης – Τουρκίας, αλλά είναι αλήθεια ότι αποτελεί  «πονοκέφαλο» για τις επιπτώσεις  το τέλος των σχέσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.  καθώς υπάρχουν φόβοι  για το τι θα σημαίνει αυτό στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο προσφυγικό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top