Δένδιας: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαπατά και πάλι τον ελληνικό λαό

Δένδιας: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις

Η συστηματική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση κάθε φορά της διαπραγμάτευσης «με στόχο την επίδειξη δήθεν "σκληρής στάσης" απέναντι στο κομματικό ακροατήριο» είναι πρωτίστως καταστροφική για την χώρα και ότι με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει καμία προοπτική ουσιαστικής ανάκαμψης, αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Kontra News".

Προσθέτει ότι κάθε φορά η κυβέρνηση υποχωρεί, και επισημαίνει το «παράδοξο μιας κυβέρνησης που παραχώρησε μεν τα πάντα, αλλά εξακολουθεί και σήμερα να υπεκφεύγει και να μην πράττει τα αυτονόητα σε κρίσιμους τομείς».

«Βεβαίως, υπάρχει και μεγάλη ευθύνη των δανειστών που στο παρελθόν συμφώνησαν να επιβληθούν στην ελληνική κοινωνία απαράδεκτα μέτρα που διαλύουν την μεσαία τάξη», προσθέτει ο κ. Δένδιας.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να μην δεχθεί η ΝΔ τα μέτρα και αν τον προβληματίζουν οι αντίθετες φωνές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Δένδιας είπε ότι δεν διακρίνει αντίθετες φωνές στη ΝΔ, εγκαλώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για χτίσιμο κομματικού κράτους ημετέρων και διολίσθηση της οικονομίας εκ νέου σε ύφεση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα στην βουλή εφόσον έλθουν σε ένα μόνο άρθρο. Επισημαίνοντας ότι «το όποιο ενδεχομένως θετικό πρόσημο έχουν ορισμένα μέτρα δεν μπορεί να ισοσκελίσει το συνολικό και εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα μίας ακόμη αποτυχημένης διαπραγμάτευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» και ότι είναι εξαιρετικά αμφίβολη η επίτευξη της εφαρμογής τους, εξαιτίας της προϋπόθεσης των υψηλών πλεονασμάτων, τόνισε ότι «για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό. Σε αυτό δεν μπορούμε να συναινέσουμε».

Για να αντιστραφεί η κατάσταση η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση που «θα εφαρμόσει ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων -την πατρότητα των οποίων θα έχουμε εμείς και δεν θα μας την επιβάλλουν άλλοι- με τις οποίες θα προσελκύσουμε νέες επενδύσεις», είπε ο κ. Δένδιας. Προσέθεσε ότι με βάση την πολιτική αυτή θα καταστεί δυνατόν να πειστούν οι εταίροι για την αναγκαιότητα μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, που θα επιφέρει μείωση των φορολογικών συντελεστών, έτσι ώστε «ο συνδυασμός μείωσης φορολογικών συντελεστών, μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης επενδύσεων», να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση, πρέπει να τα πείσει η ΝΔ πως μόνο με μια πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και θα σταματήσουν να δοκιμάζονται από την ανεργία ή να μπαίνουν στον πειρασμό της μετανάστευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top