Παπανάτσιου: «Στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις δεν θα υπάρχει τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά»

Η υφυπουργός παραδέχτηκε ότι είναι αδικία αλλά...

Ο βουλευτής της ΝΔ, κ.Γεωργαντάς, έθεσε το ερώτημα στη Βουλή, απευθυνόμενος στην κ. Παπανάτσιου, σχετικά με «τα μικρά χωριά που πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, ενώ χωριά που είναι από μόνα τους κοινότητα και έχουν 490 κατοίκους, μπορεί να μην πληρώνουν».

«Φτάνουμε να το παραδεχόμαστε, να έχουν περάσει μήνες από αυτό και το υπουργείο να μην κάνει αυτό που πρέπει να κάνει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί μια ερμηνευτική εγκύκλιος να έρχεται να απαξιώνει μία νομοθετική πρωτοβουλία που υπήρξε, κι ένα αίσθημα αδικίας, το οποίο δημιουργείται από αυτήν. Κι εμείς απλά να το διαπιστώνουμε».

Ουσιαστικά, ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραβίασε» το νόμο του 2011 ερμηνεύοντας με εγκύκλιο κατά το δοκούν το τι σημαίνει «χωριό», αναγκάζοντας ουσιαστικά ιδιοκτήτες καφενείων σε μικρά χωριά να καταβάλλουν το δυσβάσταχτο τέλος των 650 ευρώ και δημιουργώντας ανισότητες με άλλες περιοχές που αν και μπορεί να έχουν μεγαλύτερο αριθμό πληθυσμού δεν πληρώνουν επειδή αποτελούν ξεχωριστή κοινότητα.

Τον λόγο πήρε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, η οποία παραδέχτηκε: «Συνεχίζουμε να λέμε ότι είναι αδικία την οποία πρέπει να διορθώσουμε» και συνέχισε:

«Έχουμε υποβάλλει αίτημα στην ΕΛΣΤΑΤ και περιμένουμε τον ορισμό των χωριών για να προχωρήσει το τεχνικό κομμάτι. Κάποιος πρέπει να ορίσει ποια είναι τα χωριά στη χώρα μας με συγκεκριμένα στοιχεία. Η ΕΛΣΤΑΤ είναι η αρμόδια να τα ορίσει. Τεχνικό είναι το θέμα. Η διάθεση του υπουργείου είναι να διορθωθεί και πιστεύουμε ότι στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις θα ξεκαθαριστεί το θέμα και δεν θα έχουμε τέλος επιτηδεύματος στα μικρά χωριά».

Στο τέλος είπε: «Στις επόμενες φορολογικές δηλώσεις θα ξεκαθαριστεί το θέμα και δεν θα έχουμε φόρο επιτηδεύματος στα μικρά χωριά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top