Ερώτηση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή Τσακαλώτου

Τι ερωτήσεις έθεσε ο Γιάννης Κουτσούκος

Ερώτηση από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: Πολλά ερωτηματικά γεννά η σιωπή Τσακαλώτου

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος. Νωρίτερα, μετά από ανακοίνωση της ΝΔ για τη σιωπή Τσακαλώτου, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με μια φράση του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, Μαρκ Τουέιν.

Αναλυτικά η ερώτηση που φέρει τον τίτλο:  «Η σιωπή του κ. Τσακαλώτου και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης»

«Πολλά ερωτηματικά γεννά  η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών, κ. Τσακαλώτου σχετικά με τις αποφάσεις του Eurogroup της 20/2/2017. 

Ο Υπουργός Οικονομικών, όχι μόνο δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά κρύβετε επιμελώς μέχρι σήμερα χωρίς να έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση για τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. 

Έχουμε επομένως το παράδοξο να «πανηγυρίζει» η κυβέρνηση για τις δήθεν επιτυχίες της με non paper και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, αλλά να σιωπά και να κρύβεται ο αρμόδιος Υπουργός.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: 

1. Ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση σε σχέση με κρίσιμα ζητήματα της αξιολόγησης όπως το αφορολόγητο και οι  περικοπές των συντάξεων; 

2. Κατά πόσο δέσμευσε τη χώρα με υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα και πέραν της λήξης του 3ου μνημονίου και αν εκτιμά ότι μπορεί να επιτευχθούν; 

3. Ποιες είναι οι αποφάσεις του Eurogroup σε σχέση με τους στόχους για την ελάφρυνση του χρέους και στην ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top