Eurogroup: «Ναι» από κυβέρνηση σε προληπτικά μέτρα, επιστρέφει η τρόικα – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Το ύψος των προληπτικών μέτρων θα αποφασιστεί από την τρόικα

«Στο χθεσινό Eurogroup, για να μην υπάρχει κενό και να πει κανείς ότι δεν υπάρχει πρόοδος, αποφασίστηκε να κατέβει η τρόικα η οποία και θα αποφασίσει πόσα θα μείνει ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα, ποια είναι η απόκλιση μεταξύ της ΕΕ και του ΔΝΤ και το ποια θα είναι τα μέτρα που θα κλείσουν την όποια διαφορά» τόνισε στην εκπομπή LIVE U ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου, μιλώντας για το χθεσινό παρασκήνιο της χθεσινής συμφωνίας στο Eurogroup.

«Οι Ευρωπαίοι μας λένε να πάρουμε προληπτικά μέτρα για το ποσό της απόκλισης που θα αποφασιστεί ότι υπάρχει και δεύτερα προληπτικά μέτρα, τα οποία εάν η Ελλάδα θα μπορέσει να ξοδέψει εάν υπάρξει υπεραπόδοση εσόδων (και ξεπεραστεί το 3,5%)» σημείωσε ο ίδιος.

Όπως είπε, το ύψος των προληπτικών μέτρων θα αποφασιστεί από την τρόικα, ενώ «η μείωση του αφορολόγητου θα είναι ανάμεσα στα μέτρα που θα εφαρμοστούν».

«Ο σκοπός είναι να πάρουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε τα ομόλογα το καλοκαίρι. Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα το πράγματα θα τραβήξει. Με την επιβεβαίωση των στοιχείων της Eurostat τον Μάρτιο-Απρίλιο θα φανεί πιθανότατα ότι υπάρχει μία μόνιμη απόδοση των μέτρων του 2016 και η κυβέρνηση ευελπιστεί θα γλιτώσει έτσι το δεύτερο μεγάλο πακέτο των μέτρων, δηλαδή την προσωπική διαφορά στις συντάξεις» κατέληξε ο Θάνος Αθανασίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top