Πες το όπως ο Ντάισελμπλουμ! Απίθανη μια πλήρης συμφωνία ως το Eurogroup λέει το Eurasia Group

Εκτιμά ότι θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για πολιτική συμφωνία τον Μάρτιο

Πες το όπως ο Ντάισελμπλουμ!  Απίθανη μια πλήρης συμφωνία ως το Eurogroup λέει το Eurasia Group

Απίθανη θεωρεί την επίτευξη μιας πλήρους συμφωνίας Ελλάδας-πιστωτών στο Eurogroup της Δευτέρας το Eurasia Group.

Όπως εξηγεί, η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα στη Γερμανία, που λέει όχι σε ελάφρυνση του χρέους και σε μείωση του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων, και το ΔΝΤ που εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να λάβει νέα μέτρα για να πετύχει πλεόνασμα άνω του 3,5% και πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Σύμφωνα με το think tank, το πιο πιθανό και εφικτό σενάριο για το Eurogroup της Δευτέρας είναι μια πολιτική λύση παρά μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών, το οποίο ωστόσο θα προϋπέθετε πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η Γερμανία θα πρέπει να δείξουν έναν βαθμό ευελιξίας.

«Η έκβαση μιας πολιτικής συμφωνίας που θα συνοδεύεται από τα αντίστοιχα μέτρα για την τεχνική εφαρμογή της στο EWG περίπου μετά από ένα μήνα είναι το καλύτερο σενάριο για τη Δευτέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά το Eurasia Group, εξηγώντας ότι υπάρχει και ο κίνδυνος μιας «κακής συμφωνίας» που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα καλούνταν να νομοθετήσει εκ των προτέρων μέτρα λιτότητας χωρίς να συνοδεύονται από μία μείωση του ύψους του πρωτογενούς πλεονάσματος ή μια ελάφρυνση χρέους.

«Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρξει πολιτική λύση τη Δευτέρα, οι συζητήσεις για την δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσουν ακόμη και μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο» καταλήγει το think tank.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top