Νέα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δήλωση Πετρόπουλου: Οι επαγγελματίες μου ζητούν να πληρώνουν παραπάνω !

Ποιοι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώνουν 9,22% επί της αμοιβής στο μπλοκάκι

Νέα απίστευτη δήλωση του  υφυπουργού  Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου:  Όπως ισχυρίσθηκε, προσερχόμενος σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Θησείο, όχι μόνο είναι ευχαριστημένοι οι επαγγελματίες με τα όσα πληρώνουν με τις νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό, όπως δήλωσε νωρίτερα, αλλά και του ζητούν να πληρώσουν… περισσότερα!  

 Όπως μετέδωσε συγκεκριμένα  η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα,  ο υφυπουργός, στις  δηλώσεις που έκανε, επέμεινε και στην προηγούμενή του δήλωση ότι του δίνουν…  συγχαρητήρια στον  δρόμο για τις νέες εισφορές!   Κι αυτό μάλιστα παρότι πληρώνουν πλέον διπλές εισφορές , χωρίς να έχουν διπλές παροχές…          

Όπως παρατήρησε  Μάρα Ζαχαρέα, ο ισχυρισμός του κ. Πετρόπουλου για επιθυμία των ασφαλισμένων να πληρώσουν περισσότερα, «μοιάζει με ανέκδοτο», ειδικά όταν είναι γνωστό ότι  οι υψηλές εισφορές δεν έχουν καμία σχέση με τις χαμηλές συντάξεις.   

Ο υφυπουργός  δήλωσε επίσης  ότι ετοιμάζεται μία  φόρμα, στην οποία θα μπορούν σαν συμπληρώσουν  οι εργοδότες από αυτό τον μήνα  ότι  έχουν έως δύο εργοδότες και να  επιβαρύνονται πλέον  με ποσοστό  9,22 % (αντί για άνω του 26%).  

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ακόμα ότι στο υπουργείο σκέφτονται να καθιερώσουν μία κατώτατη εισφορά. Σήμερα ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί κάποιος να πληρώσει μερικώς  τις  εισφορές που του αναλογούν (ακόμα  και  ένα - δύο ευρώ) και να θεωρείται ασφαλιστικά ενήμερος. Όπως διευκρίνισε ο   υφυπουργός, η δυνατότητα αυτή θα καταργηθεί και θα πρέπει να καταβάλλεται ένα mimimum ποσό.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top