Στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Τι είπαν με τον Τσίπρα

H συνομιλία τους συνεχίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για εθνική συνεννόηση στο ζήτημα του Κυπριακού.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε ακριβώς στις 10 το πρωί, συνεπής στο ραντεβού του, στο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια και τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση του Κυπριακού και να ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις, καθώς είμαστε στην τελική φάση, αλλά ελπίζω ότι δεν θα είναι και το τέλος της διαπραγμάτευσης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά» είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος απάντησε:

«Καλοδεχούμενη η πρόσκληση για ενημέρωση, ακόμη κι αν γίνεται την ημέρα που ξεκινούν οι διαβουλεύσεις στη Γενεύη. Παρά ταύτα είναι σημαντικό να υπάρχει μια εθνική γραμμή για το ζήτημα αυτό. Έχει επιτευχθεί μια σημαντική πρόοδος, αλλά οι μεγάλες δυσκολίες είναι ακόμη μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτό, όσον αφορά την εθνική στρατηγική της χώρας».

Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια η συνομιλία τους συνεχίστηκε με κλειστές πόρτες και χωρίς τους δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top