ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει του ΧΙΟΝΙΑ: Θα αντέξουν ΔΕΗ και φυσικό αέριο;

«Δεν αναμένεται κάποιο πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας τις επόμενες ημέρες» αναφέρουν

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ στο υπουργείο Περιβάλλοντος ενόψει του ΧΙΟΝΙΑ: Θα αντέξουν ΔΕΗ και φυσικό αέριο;

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενόψει της αναμενόμενης αύξησης της ζήτησης σε ενέργεια εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά και εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

Όπως τονίστηκε, δεν αναμένεται κάποιο πρόβλημα ενεργειακής επάρκειας τις επόμενες ημέρες και όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου γεγονότος.

Η ΔΕΗ ήδη από τις προηγούμενης ημέρες, έχει θέσει σε λειτουργία τα υδροηλεκτρικά της, ενώ όλες οι λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, η ζήτηση του οποίου είναι αυξημένη τόσο για οικιακή κατανάλωση, λόγω ψύχους, όσο και για ηλεκτροπαραγωγή, η ΔΕΠΑ παρέλαβε στις 26 Δεκεμβρίου ένα μεγάλο φορτίο 130.000 κμ από την Αλγερία, ενώ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κρατική εταιρεία Sonatrach για την εισαγωγή ενός επιπλέον φορτίου, πέραν των συμβατικών, το οποίο θα πρέπει να παραληφθεί νωρίτερα από τις 9 Ιανουαρίου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top