Μοσκοβισί: Δεν είναι υπερβολικά τα μέτρα Τσίπρα - Όσοι διαφωνούν, ας αναλάβουν την ευθύνη

«Η Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων» - Στήριξη και από Πιτέλα: Ντροπή τους στο Eurogroup!

Μοσκοβισί: Δεν είναι υπερβολικά τα μέτρα Τσίπρα - Όσοι διαφωνούν, ας αναλάβουν την ευθύνη

«Η Επιτροπή συνεχίζει την αξιολόγηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και αυτά δεν πρέπει να θεωρηθούν υπερβολικά», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, εισερχόμενος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων είπε ότι όσοι έχουν μια τέτοια άποψη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους είναι συμπαγής στη βάση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητείται: «Ο παράμετροι αυτοί παραμένουν σε ισχύ. Είναι αδύνατον να αντιτάξουμε την ελάφρυνση του χρέους, που είναι απαραίτητη, με την κοινωνική συνοχή».

Ερωτηθείς για το εάν η άποψη της Επιτροπής είναι ότι η απόφαση του Eurogroup δεν είναι έγκυρη, ανέφερε ότι στο Eurogroup μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, η Επιτροπή από την πλευρά της, όμως, ενδιαφέρεται για το κοινό συμφέρον και έχει διαφορετική άποψη.

Ντροπιαστική και απαράδεκτη χαρακτήρισε την απόφαση του Eurogroup ο Τζιάνι Πιτέλα

«Στηρίζουμε την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό κα τις ελληνικές αρχές» τόνισε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top