Τζανακόπουλος στο STAR: Δεν είμαστε αποικία - Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τους Θεσμούς για τις παροχές

«Η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να διαθέσει όπως νομίζει τις δαπάνες της»

«Όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, δεν είναι ούτε μποναμάς ούτε δώρο. Η κυβέρνηση επιλέγει σε μία δύσκολη στιγμή να αναδιανείμει κοινωνικά την υπεραπόδοση εσόδων» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην εκπομπή Live U στο STAR.

Απαντώντας στο τι θα γίνει εάν υπάρξουν αντιδράσεις από τους δανειστές, είπε «δεν βλέπω το λόγο για να πουν για μονομερή κίνηση οι δανειστές. Εάν υπάρχει δυσφορία θα το συζητήσουμε, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα» και πρόσθεσε με έμφαση: «Δεν είμαστε αποικία».

Όπως τόνισε, «οι δαπάνες που γίνονται εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,5%».

Ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τριετίας, όπως έχει πει πολλές φορές ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, για μία ακόμη φορά τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα δεχτεί νέα μέτρα μετά το τέλους του προγράμματος: «Σε όλους τους τόνους έχουμε δηλώσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθούμε μέτρα 4,2 δισ. ευρώ, αυτό που ζητάει το ΔΝΤ, δηλαδή μέτρα μετά την λήξη του προγράμματος».

Όσον αφορά τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα για μετά το 2019 έκανε λόγο για ανοικτή συζήτηση και πρόσθεσε: «Η συζήτηση συσχετίζεται δύο πράγματα: το ύψος του πλεονάσματος και τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Επιδιώκουμε τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2019. Αφήστε να δούμε που θα βρεθεί το σημείο ισορροπίας».

Εξάλλου, απαντώντας στον παραλληλισμό που ακούγεται στο δημόσιο διάλογο, ότι αντίστοιχες παροχές είχε κάνει και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε τις συγκρίσεις, αφού, όπως υποστήριξε, το «μέρισμα Σαμαρά» ήταν καθαρά προεκλογικό μέτρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top