Μητσοτάκης: Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη αλλά χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική

Για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τα capital controls ίσως αποτελέσουν «μια μεγάλη ευκαιρία»;

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη στην Ελλάδα αλλά χρειάζεται σχέδιο και στρατηγική, τα οποία -όπως είπε- απουσιάζουν από την πολιτική της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Digital Economy Forum 2016 που διοργανώνει ο ΣΕΠΕ στην Αθήνα.

«Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι πολλές. Απαιτείται ένα συγκεκριμένο σχέδιο και μια συγκεκριμένη στρατηγική. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αποκτήσει συγκεκριμένες δομές για να τις υλοποιήσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, εξηγώντας ότι η ανάπτυξη δεν είναι απαραίτητο να έρθει από τα μεγάλα έργα υποδομών αλλά αντίθετα «και οι επενδύσεις στην επανάσταση των εφαρμογών μπορούν να φέρουν εξίσου ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως ο ίδιος έχει μια έντονη σχέση με την τεχνολογία κάτι που του επιτρέπει, όπως υποστήριξε, να κατανοήσει τις προοπτικές του κλάδου καλύτερα, ενώ παρουσίασε τα βασικά βήματα που είχαν γίνει επί κυβέρνησης ΝΔ στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, φέρνοντας ως παραδείγματα την ενίσχυση του θεσμού της «Διαύγειας», την καθολική εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τα προγράμματα «Εργάνη», «Άτλας» και «Ήλιος», καθώς και την αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΑΧΙS.

«Δυστυχώς, το 2015 στη χώρα σε πολλούς τομείς αποδομήθηκαν ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που προσέκρουσαν σε αγκυλώσεις της αριστεράς» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι υπάρχει και ένας τομέας που τα capital controls... μπορεί και να έκαναν καλό: «Η δημόσια διοίκηση έχει σήμερα πολλά δεδομένα, αλλά καμιά στρατηγική πως να τα χρησιμοποιήσει. Χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα κίνητρα για να εμπεδώσουμε την αναγκαία εμπιστοσύνη στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εκεί, τα capital controls ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top