Όπισθεν από κυβέρνηση για αγρότες: «Ναι» σε επανεξέταση του αφορολόγητου

Μπούτας: Για πρώτη φορά το συζητά η κυβέρνηση – Ο αγώνας θα συνεχιστεί

Όπισθεν από κυβέρνηση για αγρότες: «Ναι» σε επανεξέταση του αφορολόγητου
Μεγάλο χάσμα παραμένει ανάμεσα στις δύο πλευρές, όπως έδειξαν οι δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.
«Ο αγώνας θα συνεχιστεί από τους αγρότες μαζί με τα λαϊκά στρώματα» είπε ο κ. Μπούτας μετά τη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό.
Ο ίδιος αρνήθηκε να πει τις δικές του εισηγήσεις ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση έκανε την πρώτη της υποχώρηση: «Για πρώτη φορά συζήτησε για αφορολόγητο που δεν συζητούσε».
Παράλληλα, επανέλαβε πως οι αγρότες ζητούν την απόσυρση του φορολογικού, με τη δική τους πρόταση να προβλέπει -μεταξύ άλλων- την απόσυρση του ασφαλιστικού, συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
«Θα δούμε το νόμο και έως τότε παραμένουμε σε ετοιμότητα» διευκρίνισε ο κ. Μπούτας, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα 5 αιτήματα οι αγρότες ζήτησαν να σταματήσουν και οι διώξεις.
«Διαπραγματευόμαστε και αγω��ιζόμαστε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε στα χωριά μας» πρόσθεσε ο ίδιος και κατέληξε: «Εμείς δεν διαπραγματευόμαστε με βάση το τι έλεγε το μνημόνιο και τι προτείνει τώρα η κυβέρνηση. Εμείς διαπραγματευόμαστε για την επιβίωση μας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top