Γεννηματά: Να συγκληθεί το συντομότερο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την αξιολόγηση

Γεννηματά: Να συγκληθεί το συντομότερο το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την προσφυγική κρίση εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης.

«Η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη και η ελληνική κυβέρνηση είναι πανικόβλητη, και βρίσκεται σε αδιέξοδο μπροστά στην προσφυγική κρίση» είπε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά, τονίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με tweets.

Η κα Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο και τον ελληνικό λαό σε απελπισία. «Η αξιολόγηση καρκινοβατεί και σε αυτό προστίθεται και η προσφυγική κρίση» πρόσθεσε η ίδια.

«Έξι χρόνια σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου ο ελληνικός λαός και περίμενε σήμερα συγκεκριμένα πράγματα από τον πρωθυπουργό. Αποδεικνύεται ότι στήριξαν σε ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις τις ελπίδες τους οι Έλληνες» είπε στην συνέχεια.

Έκανε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της να ζητήσει σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, γιατί όπως είπε, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και εγρήγορση» είπε η κα Γεννηματά, ενώ χαρακτήρισε "επιβεβλημένη" τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το συντομότερο δυνατόν.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην Αυστρία με αφορμή και τη σημερινή συνάντηση στην οποία δεν είχε προσκληθεί η Ελλάδα λέγοντας ότι υπάρχει προσπάθεια από τις ακραίες φωνές της Ευρώπης να αξιοποιήσουν τα λάθη της κυβέρνησης για να ρίξουν τα βάρη στην Ελλάδα.

«Οι αυστριακοί υπουργοί ήταν απαράδεκτοι και σήμερα και δεν είπαν κουβέντα για την ευθεία παραβίαση της συμφωνίας από την Τουρκία» σημείωσε η κα Γεννηματά.

BINTEO BOYΛΗ

Δείτε επίσης:

Καταγγελία από Τσίπρα στην Βουλή:Η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε και cd για την λίστα Μπόργιανς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top