Νίκος Παππάς: «Ανοιχτές οι τράπεζες την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα»

«Με το “ΟΧΙ” θα έχουμε καλύτερη συμφωνία»

Νίκος Παππάς: «Ανοιχτές οι τράπεζες την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα»

​«Είμαστε βέβαιοι ότι η κατάσταση θα έχει εξομαλυνθεί» και ότι οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη μετά το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Νίκος Παππάς, ενώ υπονόησε πως η κυβέρνηση θα παραιτηθεί αν ο λαός πει «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο Υπουργός Επικρατείας, εξήγησε ότι τα έκτακτα μέτρα στις τράπεζες δεν συνέβησαν με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά «εξαιτίας του θεσμικού εκτροχιασμού στο Eurogroup. Ήταν ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τη φερεγγυότητα των τραπεζών».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ο λαός αντιμετωπίζει με υποδειγματική ψυχραιμία τη δυσκολία που κάποιοι επέλεξαν να προκαλέσουν» συνιστώντας ψυχραιμία μέχρι την Κυριακή.

Στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς δήλωσε πως «είναι ολέθριο λάθος να συνδέεται το δημοψήφισμα με την παραμονή της χώρας στο ευρώ» και τόνισε πως η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να δεχτεί ότι προϋπόθεση για συζήτηση είναι η ακύρωση του δημοψηφίσματος, εκτιμώντας ότι «καθώς περνούν οι μέρες θα πληθαίνουν οι φωνές οι οποίες θα συμβάλουν στο να αποφευχθούν τα ακραία σενάρια» και ότι θα «γίνει κάτι να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και ισονομία των χωρών. Η πορεία μας και η εμπειρία μας μέσα από τις διαπραγματεύσεις αποδεικ��ύει ότι η λύση στην ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και στο να μπορέσει η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της είναι μια λύση που μας αφορά όλους».

Τέλος, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στο ερώτημα τι θα κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα αν ο ελληνικός λαός πει «ΝΑΙ»:

«Θα έχει πει ναι σε ένα μνημόξιο τρις χειρότερο από εκείνα που έχουν εφαρμοστεί. Υπήρχαν υπουργοί που ήταν σοσιαλιστές, μετά έγιναν εκσυγχρονιστές και μετά μνημονιακοί. Εμείς δεν είμαστε αυτής της παράδοσης. Το υπουργικό συμβούλιο δεν εξελέγη για να εφαρμόσει μνημόνια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top