Με Έλληνες της Αιγύπτου συναντήθηκε ο Σαμαράς

Θερμή υποδοχή από την ελληνική κοινότητα

Με Έλληνες της Αιγύπτου συναντήθηκε ο Σαμαράς

​«Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς την τριμερή Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποίησε στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι και τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Αναστασιάδη, μιλώντας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας.

Οι Έλληνες της Αιγύπτου επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρωθυπουργό, ο οποίος αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχόλησαν την Σύνοδο Κορυφής, παρουσία των εκπροσώπων των δύο Ελληνικών Κοινοτήτων, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Ιεράς Μονής Σινά και πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών.

«Εσείς οι Αιγυπτιώτες, συμβολίζετε, είστε η ζωντανή συνέχεια του ελληνισμού», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαρ��ς και ευχαρίστησε τους Έλληνες της Αιγύπτου εκ μέρους του ελληνικού λαού για ό,τι έχουν κάνει, προσθέτοντας ότι είναι υπερήφανος που η καταγωγή της μητέρας του προέρχεται από την Αλεξάνδρεια.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε πως σύντομα θα επισκεφτεί την πόλη και τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και συζήτησε τα προβλήματα της ελληνικής παροικίας με τους προέδρους των κοινοτήτων του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας.

«Αντέξαμε, σταθήκαμε όρθιοι, η ανεργία άρχισε να πέφτει και οι επενδύσεις ήρθαν, η Ευρώπη βοήθησε και οφείλει να βοηθήσει και άλλο», είπε επίσης ο κ. Σαμαράς μιλώντας για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες επιχειρηματίες στην περιοχή, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ανοίγουν πλέον οι ορίζοντες για να πετύχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις της Αιγύπτου πολλά περισσότερα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μίλησαν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αναστάσιος Μητσιάλης, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Αιγύπτιος πρέσβης στην Αθήνα κ. Μπαντάουι και άλλοι επίσημοι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top