Μια γροθιά οι Έλληνες ευρωβουλευτές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κοινή γραμμή και στο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα

Μια γροθιά οι Έλληνες ευρωβουλευτές για τις γερμανικές αποζημιώσεις

​Την ώρα που στο εσωτερικό της χώρας κυβέρνηση και αντιπολίτευση σφάζονται, διαφωνώντας ακόμη και στο κρισιμότερο θέμα της οικονομίας που αφορά την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, στο εξωτερικό οι Έλληνες ευρωβουλευτές γίνονται μια γροθιά, διαμορφώνοντας μια κοινή γραμμή στην διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Αυτό δήλωσε στην πρωινή ειδησεογραφική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

«Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές σε μία σύσκεψη κοινή που κάναμε, είμαστε σύμφωνοι και διοργανώσαμε τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε το θέμα στην Ολομέλεια. Όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές, εκτός Χρυσής Αυγής, εννοείται» είπε χαρακτηριστικά.

«Συμφωνήσαμε όχι μονάχα πως θα θέσουμε το θέμα, αλλά και πως θα ενεργήσουμε, ώστε να έχει τουλάχιστον μία ανταπόκριση μεγάλη. Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα σχέδιά μας. Έχουμε έναν αντίπαλο πολύ ισχυρό, πολύ πανούργο, ο οποίος καταφεύγει σε διάφορες μεθόδους, για να παραπλανήσει τον κόσμο. Έχουμε μία αιχμή δόρατος. Ζητάμε από τη Γερμανία να συνάψει με την Ελλάδα σύμφωνο φιλίας και ειρήνης. Δεν το έχει συνάψει, το έχει υποκαταστήσει – και το δέχθηκαν δυστυχώς οι ελληνικές κυβερνήσεις- με μία συμφωνία μη εμπόλεμης κατάστασης. Ζητάμε την υπογραφή συνθήκης ειρήνης με τη Γερμανία. Αν το κάνει αυτό η Γερμανία, ό,τι κι αν κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, η Γερμανία είναι υποχρεωμένη να εξοφλήσει τις οφειλές της» πρόσθεσε .

Σύμφωνα με το κ. Γλέζο, σε εξέλιξη από την ελληνική αντιπροσωπεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται και ακόμη ένας αγώνας που αφορά τα γλυπτ�� του Παρθενώνα. «Έχουμε ξεκινήσει κι εκεί έναν ανένδοτο αγώνα. Μας βλέπουν κάπως με σκεπτικισμό, είναι δύσκολο να αποχωριστούν από τα μουσεία τους αυτά που έχουν αρπαχτεί», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top