Κωνσταντοπούλου: Πολύ καλή η πρόταση μομφής για Σαμαρά – Υποχθόνιος ο Μπαλτάκος

"Πρέπει ο πρωθυπουργός και όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν εξηγήσεις"

Κωνσταντοπούλου: Πολύ καλή η πρόταση μομφής για Σαμαρά – Υποχθόνιος ο Μπαλτάκος

Για «υποχθόνια δράση» του Παναγιώτη Μπαλτάκου στην κυβέρνηση έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία των ΑΝΕΛ για κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ως «πολύ καλή».

«Μιλάμε για παρακράτος με ρίζες μέσα στη βουλή όχι απλά στην κυβέρνηση, ευθεία διακίνηση επιρροής, συνομολόγηση παρεμβάσεων στη λειτουργία της δικαι��σύνης. Ο Μπαλτάκος ήταν ο ‘αντ’ αυτού’ του πρωθυπουργού, ήταν το μάτι και το αφτί του…, ο υποβολέας της κυβερνητικής πολιτικής το ήξεραν οι πάντες. Ζητάμε παραίτηση της κυβέρνησης η παραίτησή του δεν μπορεί να καλύψει αυτά που έχουν αποκαλυφθεί και είναι ανατριχιαστικά, το δυσώδες παρασκήνιο της κυβερνητικής πορείας» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι «οι κ. Μιχελάκης και Βορίδης ισχυρίζονταν ότι τίποτε δεν μπορεί να περάσει αν δεν φέρει την υπογραφή Μπαλτάκου με αφορμή την τροπολογία που προέβλεπε ότι οποίος μετανάστης δεν μπορούσε να στοιχειοθετεί τη βία λιμενικών εναντίον του θα οδηγούνταν σε απέλαση.»

«Δεν αρκεί η παραίτηση Μπαλτάκου, κανενός δεν αρκεί. Είναι επιβεβλημένο να έρθουν στη Βουλή ο πρωθυπουργός οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες να δώσουν εξηγήσεις» είπε με νόημα η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι δεν την καλύπτει η δήλωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ότι στην υπόθεση της ΧΑ ενήργησ�� με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και το νόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα, μιλώντας στην Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε εθνικές εκλογές .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top