Κόντρα και για την 25η Μαρτί��υ μεταξύ των κομμάτων

Ανταλλαγή αιχμών στα μηνύματα για την εθνική εορτή

Πρώτη ανάρτηση 18.18

Σε μεταξύ τους κόντρα και ανταλλαγή αιχμών κατέληξαν στα μηνύματά τους τα κόμματα για την 25η Μαρτίου.

«Η χώρα βγα��νει οριστικά από την κρίση για να γίνει πιο ισχυρή από ποτέ» αναφέρει η ΝΔ στο μήνυμά της για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Στο μήνυμα αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνεγερσίας του 1821, εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και εθνικής αξιοπρέπειας. Διδάγματα αγώνα για εθνική ελευθερία, οικονομική ανάταξη και κοινωνική συνοχή.Αυτό τον αγώνα συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας.

Αγώνα για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να τραβήξει, και πάλι, μπροστά. Απελευθερωμένη από τις αγκυλώσεις του χτες και αισιόδοξη για τις προοπτικές του αύριο.Ενωμένοι και αποφασισμένοι, με πίστη στην Πατρίδα μας και εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του Έθνους μας, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το αποδείξαμε πολλές φορές στη μακραίωνα Ιστορία μας. Το αποδεικνύουμε και τώρα. Η χώρα βγαίνει οριστικά από την κρίση για να γίνει πιο ισχυρή από ποτέ.Η Ελλάδα κερδίζει το μέλλον που δικαιούται»

Για «πλήρη υποταγή στις επιταγές της τρόικας» κατηγορεί από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στο δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου:

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία. Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών» αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνεται σε αυτό «τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η ενωτική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, της νεολαίας, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μάς ανήκει».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε αφήνοντας αιχμές για "εθνικολαϊκισμό", εις βάρος των κομμάτων της αντιπολίτευδης : «Η Εθνική μας γιορτή, που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον "εθνικολαϊκισμό" των εύκολων και ανεύθυνων λόγων.

Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του Έθνους των Ελλήνων».

Στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Τα όσα βιώνει ο ελληνικός λαός από το μνημόνιο και την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ κάνουν επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα που έστειλε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός όταν ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης, το μήνυμα που έστειλαν οι αγωνιστές της Απελευθέρωσης».

»Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούμε τον αγώνα των πολεμιστών του 1821. Μαζί με τον ελληνικό λαό θα αγωνιστούμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα αύριο σαν αυτό που ονειρεύτηκαν οι αγωνιστές του 1821 και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει την πατρίδα μας σε προτεκτοράτο της Γερμανίας, όπως επιθυμούν η Μέρκελ και οι εγχώριοι υποτελείς της».

Η ΔΗΜΑΡ στη δική της ανακοίνωση επισημαίνει : «Στις δύσκολες συνθήκες που περνά η χώρα και η κοινωνία, η επέτειος της 25ης Μαρτίου συμβολίζει την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με όπλο τη μνήμη και εφόδια την αποφασιστικότητα και το όραμα, ο ελληνικός λαός αναζητά και σήμερα διέξοδο από τη ζοφερή πραγματικότητα.

Ο αγώνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια της χώρας και των ανθρώπων της. Είναι εγγύηση για την κοινωνική συνοχή και το μέλλον της νέας γενιάς».

Το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός, που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει πάνω από όλα ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του το ΚΚΕ, σημειώνοντας:

Η επανάσταση του 1821 διέψευσε οικτρά όσους καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν το λαό, με εκβιασμούς, ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και θεωρούσαν μονόδρομο την υποταγή στις απαιτήσεις του Σουλτάνου και της Ιερής Συμμαχίας».

«Ο αγώνας για την εθνική ελευθερία συνεχίζεται» δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.


Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top