Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα στον ΣΕΒ

Τις προτάσεις του ΣΕΒ για την ανάκαμψη παρουσίασε ο Δ. Δασκαλόπουλος

Συνάντηση εργασίας είχε ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ με τον γερμανό Πρέσβη στην Ελλάδα κ. Βόλφγκανκ Ντόλτ, ο οποίος συνοδευόμενος από τους τέσσερις συμβούλους της πρεσβείας, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΣΕΒ.
Ο ΣΕΒ παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και δράσεις του στους τομείς της χρηματοδότησης, της φορολογικής αναμόρφωσης, του κοινωνικού διαλόγου, της ενέργειας, της έρευνας και καινοτομίας, της αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού και του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας.

Στη συνάντηση, επίσης, εξετάσθηκαν οι επιτυχίες και οι προκλήσεις του προγράμματος σταθεροποίησης και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, ενώ έγινε απολογισμός της συνεργασίας των δύο χωρών στον επενδυτικό τομέα και των δυνατοτήτων που διαγράφονται στο άμεσο μέλλον.

Από πλευράς του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση περνά από την εντατικότερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και προϋποθέτει πολιτική ομαλότητα και κοινωνική ειρήνη και πρόσθεσε ότι η εφαρμογή πολιτικών μονοδιάστατης λιτότητας ενθαρρύνουν και την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική ανασφάλεια. Η Ελλάδα και η Ευρώπη -τόνισε ο κ. Δασκαλόπουλος- χρειάζονται μια συνταγή «αντιμετώπισης της κρίσης» που θα συνδυάζει τη δημοσιονομική εξυγίανση με πολιτικές –μέτρα και μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα.

​​
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top