Αβραμόπουλος σε Σκόπια: Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η μόνο αποδεκτή

«Να επικρατήσει μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση, χωρίς αντιπαραγωγικές δηλώσεις»

Αβραμόπουλος σε Σκόπια: Ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό η μόνο αποδεκτή

Για ονομασία με «καθαρά γεωγραφικό προσδιορισμό, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο σε αλυτρωτικές πολιτικές και που βεβαίως δε θα έχει κανένα έλλειμμα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το υψηλής ευαισθησίας θέμα του πολιτιστικού και ιστορικού σεβασμού» έκανε λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι.

«Στρατηγικός στόχος της Ελλάδος είναι η δημιουργία ενός χώρου ειρήνης, σταθερότητας και ανάπτυξης στα βόρε��α σύνορά μας. Η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, όπως και ολόκληρης της περιοχής, αποτελεί το αποτελεσματικότερο εργαλείο για την υλοποίηση αυτού του οράματος» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλες προοπτικές συνεργασίας με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε έκκληση για μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση: «Είναι σημαντικό, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, να επικρατήσει μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση. Να αποφεύγονται αντιπαραγωγικές δηλώσεις που υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης σχέσεων καλής γειτονίας και μας γυρνούν πίσω σε ένα βαλκανικό παρελθόν, που οι λαοί της περιοχής έχουν πληρώσει ακριβά και που πρέπει επιτέλους να αφήσουμε πίσω μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top