Σκρέκας: «Κλείδωσαν» οι μειωμένες τιμές για 6 μήνες σε 1.300 προϊόντα 

Ακριβότερο το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα έως 213% σε σύγκριση με ΕΕ! 

Κώστας Σκρέκας

«Η τιμή του βρεφικού γάλακτος είναι από 30 % ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ ανέφερε ότι στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ήδη σε κάποιες μάρκες η μείωση είναι ορατή.

Από «χρυσάφι» το βρεφικό γάλα στην Ελλάδα - Το πιο ακριβό στην Ε.Ε.!

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα». Όπως ανακοίνωσε, η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει «κλειδώσει» σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες. 

Η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και οι έλεγχοι όσο και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού εντείνονται, πρόσθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα. Η σταθεροποίηση τιμών μειωμένων κατά 5% έχει κλειδώσει σε 1300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες».

«Ακριβά μου… Χριστούγεννα!»: Πιο ακριβό κατά 10% το φετινό τραπέζι   

Όπως επίσης ανέφερε η σύγκριση τιμών έδειξε ενδεικτικά έδειξε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται στο 25% στην Ελλάδα, ενώ σε επίπεδο διετίας στη Βουλγαρία είναι στο 35%, στη Ρουμανία στο 29% και στην Ισπανία στο 27%, σε τρεις χώρες που μοιάζουν με την Ελλάδα.

«Η αύξηση του κόστους χρήματος, δηλαδή αύξηση των επιτοκίων, είναι ένας παράγοντας. Η αύξηση του μισθολογικού κόστους γιατί οι μισθοί αυξάνονται και στην Ελλάδα και γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτό συντελεί στο να έχουμε ακρίβεια. Οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τους πολέμους ήταν από τις βασικές αιτίες της ακρίβειας. Επίσης, τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης και οι τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές, όπως για παράδειγμα στο ελαιόλαδο, στα εσπεριδοειδή, στα πορτοκάλια, έχουν εκτινάξει τις τιμές βασικών προϊόντων για τη διατροφή, ιδίως για τη μεσογειακή διατροφή» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Νέα «έφοδος» Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ για τις τιμές  

«Ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δε θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές των προϊόντων να σταθεροποιούνται και αν είναι δυνατόν να αρχίσουν και να μειώνονται κιόλας» διαβεβαίωσε ο κ. Σκρέκας.   Υποστήριξε επίσης ότι «η διασφάλιση των μισθών θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη», υπενθυμίζοντας ότι την περίδο 2015-2019 δεν υπήρξε καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top