«Ακριβά μου… Χριστούγεννα!»: Πιο ακριβό κατά 10% το φετινό τραπέζι   

Αλλά μειωμένες οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα στολίδια σύμφωνα με Σκρέκα

Πιο αλμυρό τουλάχιστον 10% θα είναι φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων. Οι τιμές σε κρεατικά, τυριά και οπωροκηπευτικά δεν σταματούν να ανεβαίνουν. 

Νέα «έφοδος» Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ για τις τιμές 

Ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Γιάννης Καφφές, δηλώνει στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Κάθε χρόνο στις γιορτές υπάρχουν αυξήσεις.. Και από τους μεγαλεμπόρους και από τους κτηνοτρόφους και από εμάς». Όσoν αφορά το πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές για το χοιρινό και το αρνί, απαντά: «Για το αρνί ακόμα δεν είμαι σίγουρος. Ελπίζω να μην πάει πάνω από 14-15 ευρώ. Το χοιρινό είναι σε καλή τιμή. Μπορείς να βρεις χοιρινό από 5,5 μέχρι και 8-8,50 ευρώ». 

«Τσουχτερές» οι τιμές για το γιορτινό τραπέζι

Τα τυριά τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας και να καταναλώνονται μόνο σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις. Μάλιστα η τιμή της γραβιέρας και του μετσοβόνε έφτασε στα 20 ευρώ το κιλό και στα εισαγόμενα, όπως το ροκφόρ αγγίζει τα 30 ευρώ!  

Τα στοιχεία της κεντρικής αγοράς Αθηνών δείχνουν νέες ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά οι οποίες δεν αναμένεται να «φρενάρουν» πριν από τα Χριστούγεννα. 

Ακρίβεια: Τιμές που «καίνε» σε λάδι και τρόφιμα 

Στη χονδρική τιμή το λάχανο αυξήθηκε στα 0, 45 ευρώ από 0, 30 που ήταν πέρσι. Το τεμάχιο το μαρούλι από τα 30 λεπτά αυξήθηκε στα 40 και τα μήλα έφτασαν το 1,20 ευρώ από 0,85  πέρσι.

Οι τιμές χονδρικής στη Λαχαναγορά  

Οι τιμές χονδρικής στη Λαχαναγορά 

Την ανηφόρα έχει πάρει και η τιμή για κουραμπιέδες και μελομακάρονα τα οποία προσεγγίζουν τα 15 ευρώ.  

Κ. Σκρέκας: Μειωμένες 20% οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα στολίδια

 

Το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε κατάστημα παιχνιδιών και παρατήρησε μείωση στις τιμές σε σχέση με πέρσι. 

Η επιθεώρηση των τιμών από τον Κ. Σκρέκα σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών

Η επιθεώρηση των τιμών από τον Κ. Σκρέκα σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών  

«Σήμερα εδώ σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει εκτός από παιχνίδια χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια βλέπουμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%» δήλωσε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top