Πιο αλμυρό τουλάχιστον 10% θα είναι φέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων. Οι τιμές σε κρεατικά, τυριά και οπωροκηπευτικά δεν σταματούν να ανεβαίνουν.
Ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Γιάννης Καφφές, δηλώνει στο ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. «Κάθε χρόνο στις γιορτές υπάρχουν αυξήσεις.. Και από τους μεγαλεμπόρους και από τους κτηνοτρόφους και από εμάς». Όσoν αφορά το πού θα κινηθούν φέτος οι τιμές για το χοιρινό και το αρνί, απαντά: «Για το αρνί ακόμα δεν είμαι σίγουρος. Ελπίζω να μην πάει πάνω από 14-15 ευρώ. Το χοιρινό είναι σε καλή τιμή. Μπορείς να βρεις χοιρινό από 5,5 μέχρι και 8-8,50 ευρώ».
«Τσουχτερές» οι τιμές για το γιορτινό τραπέζι
Τα τυριά τείνουν να γίνουν είδος πολυτελείας και να καταναλώνονται μόνο σε γιορτές και ιδιαίτερες περιστάσεις. Μάλιστα η τιμή της γραβιέρας και του μετσοβόνε έφτασε στα 20 ευρώ το κιλό και στα εισαγόμενα, όπως το ροκφόρ αγγίζει τα 30 ευρώ!
Τα στοιχεία της κεντρικής αγοράς Αθηνών δείχνουν νέες ανατιμήσεις στα οπωροκηπευτικά οι οποίες δεν αναμένεται να «φρενάρουν» πριν από τα Χριστούγεννα.
Στη χονδρική τιμή το λάχανο αυξήθηκε στα 0, 45 ευρώ από 0, 30 που ήταν πέρσι. Το τεμάχιο το μαρούλι από τα 30 λεπτά αυξήθηκε στα 40 και τα μήλα έφτασαν το 1,20 ευρώ από 0,85 πέρσι.
Την ανηφόρα έχει πάρει και η τιμή για κουραμπιέδες και μελομακάρονα τα οποία προσεγγίζουν τα 15 ευρώ.
Κ. Σκρέκας: Μειωμένες 20% οι τιμές στα χριστουγεννιάτικα στολίδια
Το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επισκέφθηκε κατάστημα παιχνιδιών και παρατήρησε μείωση στις τιμές σε σχέση με πέρσι.
«Σήμερα εδώ σε ένα μεγάλο κατάστημα το οποίο πουλάει εκτός από παιχνίδια χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπάκια βλέπουμε ότι οι τιμές είναι μειωμένες μεσοσταθμικά κατά 20%» δήλωσε.