Αποκάλυψη Star: Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας με καλώδιο!   

Το ενεργειακό deal και με τη Βουλγαρία που βρίσκεται στο τραπέζι    

Όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι τόσο σημαντικό το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας, που φέρνει κοντά την Ελλάδα ακόμα και με την Τουρκία!  

Συγκεκριμένα, συμφωνία για αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των χωρών μας, θα συζητήσουν οι δυο πλευρές στο Ανώτατο Συμβούλιο που θα γίνει σε δύο εβδομάδες στην Αθήνα, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια η Κατερίνα Τσαμούρη.  

Ερντογάν: Με 9 Υπουργούς και συνοδεία 300 ατόμων θα έρθει στην Αθήνα! 

Όπως ανέφερε πρόκειται για μία γραμμή μήκους περίπου 268 χιλιομέτρων που θα συνδέει το Babaeski στην Τουρκία με το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Νέας Σάντας στην Κομοτηνή και καταλήγει στη Βουλγαρία. 

Ο χάρτης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Τουρκίας - Ελλάδας - Βουλγαρίας

Ουσιαστικά πρόκειται για τριμερή συνεργασία. Η ηλεκτρική διασύνδεση είχε εξεταστεί το 2010. Ακολούθησαν, όμως, χρόνια όπου η ένταση στα ελληνοτουρκικά έφτασε στο «κόκκινο». Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, σε 17 ημέρες που θα έρθει στην Ελλάδα η αντιπροσωπεία της Τουρκίας, οι υφυπουργοί Εξξωτερικών Φραγκογιάννης και Ακσαπάρ θα συμφωνήσουν στην επικαιροποίηση αυτής της συμφωνίας.

Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Δέσμευση η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Αιγύπτου   

Όπως διαμηνύουν θέλουν να αυξήσουν την δυναμική της συγκεκριμένης διασύνδεσης και τον όγκο της αμφίδρομης ροής ενέργειας.

Πώς η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών μειώνει τους λογαριασμούς ρεύματος

«Μαθαίνουμε ότι έγινε ήδη μια προ-εργασία στο πλαίσιο της λεγόμενης “θετικής ατζέντας" και τώρα θα "κλειδώσει" το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας» ανέφερε στο ρεπορτάζ της η διπλωματική συντάκτρια του Star. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top