Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  

«Ανάσα» για εκατομμύρια εργαζόμενους οι βελτιωμένες αποδοχές

Star έρχονται αυξήσεις στους μισθούς

Αυξήσεις στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, όπου οι μισθοί παραμένουν «παγωμένοι» 12 χρόνια.

Μητσοτάκης: Θέλω καλύτερους μισθούς για όλες και όλους

Μισθολογικές αυξήσεις που θα επιτρέψουν σε εκατομμύρια εργαζόμενους να ανασάνουν οικονομικά περιμένει η αγορά. Πρόκειται για σημαντική ενίσχυση, κυρίως για τους χαμηλόμισθους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, όπου οι μισθοί παραμένουν «παγωμένοι» 12 χρόνια.

Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι, χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα, όπως ο Γιώργος Κουρμελές που μίλησε στην κάμερα του Star, περιμένουν τις αυξήσεις στις αποδοχές τους και ήδη το 2024 έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού έως 5%, με αποτέλεσμα από τα 780 ευρώ  να πάει στα 820 ευρώ. 

Ιδιωτικός τομέας: Η αύξηση που αναμένεται στον μέσο μισθό 

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες: Τι σημαίνει αυτό για τους μισθούς

Σήμερα στον ιδιωτικό τομέα ο μέσος μισθός είναι  1.187 ευρώ και σε βάθος τετραετίας έως δηλαδή το 2027, αναμένεται να φτάσει τα 1.500 ευρώ, που είναι σημαντική βοήθεια για τα νέα παιδιά, όπως επισημαίνει η Νίκη Παπακώστα στο Star. 

Αυξήσεις και στο Δημόσιο

Στον δημόσιο τομέα το νέο μισθολόγιο με μέση αύξηση 10%  και καθαρό κόστος 500 εκατ. ευρώ, αφορά περίπου 600.000 δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου. 

Μητσοτάκης στο Star: Νέα αύξηση κατώτατου μισθού - Αυξήσεις στο Δημόσιο

Παράλληλα προβλέπονται και αυξήσεις στα επιδόματα ευθύνης, αλλά και αύξηση 50 ευρώ  στα επιδόματα τέκνων, ενώ δεν αποκλείεται και η επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Δημόσιο: Οι αυξήσεις σε επιδόματα

Δημόσιο: Οι αυξήσεις σε επιδόματα  

Ο εισαγωγικός μισθός σήμερα στο Δημόσιο είναι στα 780 ευρώ και τον επόμενο χρόνο αναμένεται να διαμορφωθεί στα 860 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top