Εξωδικαστικός μηχανισμός: Έως και 4 δις ευρώ ρυθμίσεις το καλοκαίρι

Τα ποσοστά στα οποία ανέρχεται το «κούρεμα» δανείων

Ανεβάζει στροφές ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός ρύθμισης οφειλών στο Δημόσιο και τις τράπεζες. Ήδη, χρέη πάνω από 18 δισ. ευρώ βρίσκονται στην πλατφόρμα. Ο προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιώργος Παππούς, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στο αν είναι αυτές που προσδοκούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: «Κούρεμα» στις οφειλές δανείων έως και 90% 

Όπως επισήμανε σίγουρα υπάρχει κινητικότητα και είναι ενδεικτικό ότι τον προηγούμενο μήνα υποβλήθηκαν 4.110 νέες αιτήσεις. 

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Οι νέες αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Οι νέες αιτήσεις για ρυθμίσεις οφειλών   

Συνολικά στην πλατφόρμα βρίσκονται πάνω από 34.100 προς υποβολή, αλλά το πιο σημαντικό και αυτό που κοιτάνε στο υπουργείο Οικονομικών, είναι οι τελικές ρυθμίσεις.

Οφειλές: Όλοι οι τρόποι για να σώσετε το σπίτι σας, με ή χωρίς εξωδικαστικό

Μέχρι τώρα, έχουμε 4.630 διακανονισμούς, για χρέη που ξεπερνούν το 1,5 δισ ευρώ, με την προοπτική να φτάσουμε ως τα 4 δις. ευρώ  το καλοκαίρι. Προφανές είναι ότι οι ρυθμοί θα πρέπει να ανέβουν. Ως προς το είδος των ρυθμίσεων, στα στεγαστικά η αποπληρωμή φτάνει στα 24 χρόνια με "κούρεμα" 22,5% και στα επιχειρηματικά, τα 13 χρόνια με 41,6% «κούρεμα».   

«Κόκκινα» 3 στα 10 δάνεια της εστίασης

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια εντοπίζονται στην εστίαση (3 στα 10 για την ακρίβεια), στις κατασκευές, στο εμπόριο και στα καταλύματα, τα οποία  «χτυπήθηκαν» από τη διετή κρίση της πανδημίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top