Ρεύμα: Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση για όλους τον Μάρτιο

Υπερδιπλάσια η επιδότηση για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως παραμένουν αμετάβλητες σε σχέση με αυτές του Φεβρουαρίου, στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα, δηλαδή 0,04 ευρώ/KWh.

Η διαμόρφωση των τιμολογίων ρεύματος για τον Μάρτιο

«Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Μάρτιο ανέρχεται συνολικά στα 58,5 εκατ. ευρώ», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Επιδότηση θερμοσίφωνα: Ανοίγει η πλατφόρμα - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Η επιδότηση θα είναι υπερδιπλάσια για το Κοινωνικό Τιμολόγιο, στα 88 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος τον Μάρτιο

•    Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 40€/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Market Pass: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές

•    Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

Τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που θα τεθούν σε ισχύ από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας / Eurokinissi - Κώστας Μάντζιαρης

•    Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.

Χρέη στο Δημόσιο: Νέα ευκαιρία για εξόφληση χρεών από 36 έως 120 δόσεις

Όσον αφορά τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται επίσης στα 40 €/MWh.

«Συνεχίζουμε για 19ο μήνα την επιδότηση. Οι Έλληνες έμειναν μακριά από τις επώδυνες επιπτώσεις της κρίσης. Διασφαλίσαμε την ενεργειακή επάρκεια της χώρας, δημιουργήσαμε νέες συμμαχίες. Ενισχύουμε την πολιτική που υλοποιούμε από την αρχή της θητείας μας για μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας. Η κρίση έχει αμβλυνθεί αλλά δεν έχει τελειώσει. Μέλημα ο λογαριασμός να παραμείνει σε προσιτά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Σκρέκας.

Επιδότηση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα για επιχειρήσεις

Παράλληλα, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε επιδότηση 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε όλο το 2023 για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Κατώτατος μισθός: Την Τρίτη οι τελικές προτάσεις - Έρχεται σημαντική αύξηση

Δικαιούχοι είναι ενεργοβόρες επιχειρήσεις σύμφωνα με το παράρτημα Ι του προσωρινού πλαισίου στο οποίο περιλαμβάνονται τομείς και υποτομείς που θεωρούνται ιδιαίτερα εκτεθειμένοι σε απώλεια ανταγωνιστικότητας λόγω της ενεργειακής κρίσης, ενδεικτικά, χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, βιομηχανίες αλουμινίου, κεραμουργίες, υφαντουργίες , βιομηχανίες παραγωγής χαρτιού, υαλουργίες, κλπ.

Οι βιομηχανίες αυτές δε θα πρέπει να έχουν συνάψει συμβάσεις σταθερών τιμολογίων άνω των 12 μηνών και δεν θα συνάψουν διμερή συμβόλαια φυσικής παράδοσης με παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋπόθεση επιδότησης είναι η αύξηση του κόστους του ρεύματος να οδηγεί σε μείωση του λειτουργικού περιθωρίου κατά 40% ή σε αρνητικό λειτουργικό περιθώριο για αυτές τις δραστηριότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top