Κατώτατος μισθός: Την Τρίτη οι τελικές προτάσεις - Έρχεται σημαντική αύξηση

Την Παρασκευή η εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο από τον Χατζηδάκη

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε λόγο για δίκαη και σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού / Βίντεο: ΕΡΤ

Για «σημαντική αύξηση» του κατώτατου μισθού έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Περιμένω την Τρίτη να μου έρθουν οι τελικές προτάσεις. Αυτά θα τα λάβω υπόψη και θα κάνω μια εισήγηση την Παρασκευή στο Υπουργικό Συμβούλιο. Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων με τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων», είπε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί τελικά - Αλλάζει πριν τις εκλογές

Όπως είπε, «η νέα αύξηση θα οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι στα 3,5 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, οι εργαζόμενοι είτε με τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό είτε με μειώσεις στις εισφορές, θα έχουν μία αύξηση στο εισόδημά τους. Μέχρι τώρα οι αυξήσεις υπερκαλύπτουν τον πληθωρισμό». 

Επιστρέφουν οι τριετίες: Σενάριο για «ξεπάγωμα» το 2024

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στις συντάξεις, λέγοντας πως πλέον βγαίνουν σε διάστημα δύο μηνών, σημειώνοντας πως δίνεται και ενίσχυση 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής στην έκδοσή τους.

Εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Νέα ρύθμιση για μηνιαία προκαταβολή 100€

Αναφορικά με το στεγαστικό πρόβλημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο στα αστικά κέντρα, τόνισε ότι 1.000 διαμερίσματα θα δοθούν σε πολύ ευάλωτους. Πρόκειται για τα διαμερίσματα που είχαν δοθεί για τους μετανάστες.

Αυξήσεις σε συντάξεις: Παρέμβαση Χατζηδάκη για την προσωπική διαφορά

Επιπλέον αναφέρθηκε στο πώς θα ενισχυθούν τα νέα ζευγάρια με χαμηλότερο επιτόκιο, που θα είναι στο 1/4 του υπάρχοντος επιτοκίου.

Τα σενάρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κατώτατος μισθός θα ξεπεράσει τα 760 ευρώ, με την αύξηση να είναι τουλάχιστον ανάλογη της αύξησης των συντάξεων (7,75%).

Για «σημαντική αύξηση» του κατώτατου μισθού έκανε λόγο ο Κωστής Χατζηδάκης - Την Παρασκευή η εισήγηση το υπουργικό συμβούλιο 

ΕΦΚΑ: Αλλάζει η ζωή των ασφαλισμένων με την ψηφιοποίηση 

- Το πρώτο σενάριο αναφέρει ότι θα φτάσει τα 770-780 ευρώ, με το ποσό να μην μπορεί να πάει προς τα κάτω, λόγω των αυξήσεων 7,75% στις συντάξεις.

Δημόσιο: Ποιοι παίρνουν μόνιμη αύξηση έως 100 ευρώ τον μήνα

- Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι θα κυμανθεί στα 780-800 ευρώ και θα συνοδεύεται από νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top