Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται για ακόμα ένα τρίμηνο η επιδότηση

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Παλαιότερο ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης

Να παραταθεί η επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. 

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε πολύτεκνες οικογένειες

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 δήλωσε «Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο, καθώς η οικονομία κινείται σε ικανοποιητικά πλαίσια. 

Σημείωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας το 2023 επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα έχοντας καταφέρει την μέγιστη βελτίωση στα δεδομένα. 

Επίσης αναφέρθηκε στο market pass και ξεκαθάρισε ότι είναι μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο καθώς προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Το κρύο και η πτώση τιμής έφεραν αύξηση παραγγελιών  

Επίδομα θέρμανσης

Την Τετάρτη θα γίνει εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους αλλά και εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος 190 εκατ. ευρώ. «Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top