Τέλη κυκλοφορίας: Διορία έως 31 Δεκεμβρίου – Οι τρόποι πληρωμής

Πώς θα τα πληρώσετε σε 12 άτοκες δόσεις

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου 2022 / Βίντεο: Mega

Μέχρι το τέλος του μήνα 31 Δεκεμβρίου 2022, θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 οι κάτοχοι οχημάτων, τα οποία μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν από τη σελίδα MyCar της ΑΑΔΕ.

Βέβαια, όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να δοθεί και φέτος παράταση, ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει καν νύξη για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.

«Σαφάρι» ελέγχων για ΙΧ χωρίς ασφάλεια και τέλη

Το κόστος για οχήματα με άδεια κυκλοφορίας έως 31/10/2010 υπολογίζεται ανάλογα με τον κυβισμό και την παλαιότητα, ενώ για οχήματα με άδεια από 1/11/2010 έως 31/12/2022, αυτό υπολογίζεται ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων. 

Φορολοταρία: Έρχεται εορταστική σούπερ κλήρωση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ

Τέλη κυλοφορίας 2023: Οι πίνακες με το ποσάΤέλη κυλοφορίας 2023: Οι πίνακες με το ποσά

Πώς θα πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Ποιοι θα πληρώσουν μηδενικά τέλη

1.    Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Αναρτήθηκαν στο MyCar – Πώς θα τα εκτυπώσετε

2.    Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση στη διαθέσιμη, από την τράπεζά σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση θα σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF». Σημειώνεται πως όσοι έχουν πιστωτική κάρτα μπορούν να τα εξοφλήσουν σε έως 12 άτοκες δόσεις.

Μειωμένο εισιτήριο στα μέσα μεταφοράς: Μέχρι πότε θα ισχύει

3.    Τέλος, μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή και να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι κάτοχοι των οχημάτων είναι πως η online πληρωμή θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου (ή όποια άλλη νέα ημερομηνία ανακοινωθεί). Εάν πραγματοποιηθεί επόμενη ημέρα, έστω για και για λίγες ώρες διαφορά, τότε η πληρωμή θα θεωρηθεί εκπρόθεσμη και θα πρέπει να πληρώσετε διπλά τέλη κυκλοφορίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top