«Καλάθι του νοικοκυριού»: Ποια νέα προϊόντα εντάσσονται  

Στο «μικροσκόπιο» οι αυξήσεις των τιμών από το Υπουργείο Ανάπτυξης  

«Καλάθι του νοικοκυριού»: τα νέα προϊόντα που εντάσσονται (Video κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star)  

Δύο νέα προϊόντα  μπαίνουν στο «καλάθι του νοικοκυριού» και αυτόματα στο μικροσκόπιο  του Υπουργείου Ανάπτυξης. Το «καλάθι» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το Νοέμβριο, ωστόσο η πρόταση για ανάλογες κινήσεις από τους φούρνους και τα κρεοπωλεία, δε βρίσκει μέχρι στιγμής ανταπόκριση. 

Καλάθι του νοικοκυριού: Μπαίνουν όσπρια και αλεύρι - Η λίστα με τα προϊόντα

Τα τυποποιημένα άλευρα και το κατεψυγμένο ψωμί, όπως φυσικά και οι τιμές τους,  μπαίνουν στο μικροσκόπιο. 
«Βγάλαμε την πρώτη λίστα, ακούσαμε την κριτική και εκμεταλλευτήκαμε λίγο το χρόνο μέχρι να πάρουμε την τελική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ξεκινήσουμε, και κάναμε την αλλαγή με στόχο να μην ταλαιπωρούμε τον κόσμο» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.   

Καλάθι νοικοκυριού: Πότε ξεκινά – Θα αλλάζει κάθε 15 μέρες

Συνεχείς οι ανατιμήσεις στα προϊόντα των αρτοποιείων αλλά χωρίς «καλάθι»  

 

Ένας από τους κλάδους της αγοράς οπού διαπιστώνονται ανατιμήσεις είναι και ο κλάδος της αρτοποιίας, όπου τόσο λόγω του ενεργειακού, όσο και των μεταφορικών,  παρατηρούνται αυξήσεις στις πρώτες ύλες, καθημερινά σχεδόν. .

Μάλιστα, αν και οι αρτοποιοί προετοιμάζουν το έδαφος για νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού δεν προτίθενται να φτιάξουν το δικό τους «καλάθι», ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες κρεοπωλείων, όπου επίσης είναι συνεχείς οι ανατιμήσεις. 

Τσίπρας: Κριτική στην κυβέρνηση για την ενέργεια σε συνάντηση με αρτοποιούς    

«Έχουμε δεχθεί τόσες πολλές αυξήσεις στις πρώτες ύλες τον τελευταίο καιρό, έχουμε συγκρατήσει τις τιμές μας σε τέτοιο επίπεδο που πολλές επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο» δηλώνει στο Star o αντιπρόεδρος της Ένωσης Ζαχαροπλαστών – Αρτοποιών Αττικής, Θύμιος Βασιλείου. 

 

Αλλάζουν με ρυθμό... πολυβόλου οι τιμές στα κρεοπωλεία 

Όσον αφορά τα κρεοπωλεία η εντύπωση στους καταναλωτές είναι ότι έχουν ανέβει περίπου 20% οι τιμές από τότε που ξεκίνησε το «ράλι» ανατιμήσεων. «Στα κρέατα είναι τουλάχιστον 10% με 12% η αύξηση από τότε που ξεκίνησαν οι αυξήσεις» δηλώνει ο ιδιοκτήτης κρεοπωλείου Σταμάτης Φέλλας. 

Καλάθι του νοικοκυριού: Τα 51 προϊόντα που θα έχουν χαμηλές τιμές

 

Ανοιχτό παράθυρο σε επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Φρένο στο «ντόμινο» των ανατιμήσεων λόγω των μεταφορικών επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, επαναφέροντας την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης 

Χωρίς φρένο η τιμή του ντίζελ: «Τρέχει» προς τα 2,50 ευρώ! 

«Έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά, έτσι ώστε να βρεθούμε κοντά στην κοινωνία όταν χρειαστεί» τόνισε για το ζήτημα της επιδότησης ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.   

Έγιναν πιο «σφικτοί» οι Έλληνες!

Πάντως το 60% των Ελλήνων κόβει από όπου μπορεί, ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης γιατί το εισόδημα δεν επαρκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο, μήνα εκπτώσεων, οι αγορές σημείωσαν κάμψη που ξεπερνά τα 200 εκ. ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top