Φοιτητικό επίδομα: Ποιοι σπουδαστές ΙΕΚ θα το πάρουν για πρώτη φορά

Αυξάνεται αναδρομικά στα 1500 ευρώ το στεγαστικό επίδομα για φοιτητές

Φοιτητής βιβλιοθήκη

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να πληρωθεί το στεγαστικό επίδομα φοιτητών και σπουδαστών ΔΙΕΚ.

Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, αλλά θα είναι αυξημένο στα 1.500 (από 1.000 ευρώ) και στα 2.000 ευρώ, για όσους δικαιούχους επιλέξουν να μείνουν με άλλον φοιτητή/τρια.

Φοιτητικό επίδομα στέγασης: Αύξηση 50% ή διπλασιασμός για συγκατοίκηση

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των 500 ευρώ, καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν.

«Έφοδος» της εφορίας σε σπίτια οφειλετών

Στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον -για πρώτη φορά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά- και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

Θέρμανση: Τι είναι η θερμοστατική βαλβίδα και πώς εξοικονομούμε ενέργεια

«Σε συνέχεια της υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας αναφορικά με την παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας -συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι φοιτούν στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού- στεκόμαστε εμπράκτως δίπλα σε κάθε σπουδαστή και καταρτιζόμενο για την αναβάθμιση των όρων και του περιεχομένου των σπουδών του», δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top