Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρηματιών έως 14.800 – Πότε λήγει η διορία

Ποιους αφορά και πού κάνετε αίτηση

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ισχύσουν οι αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας, όπου θα προβλέπεται επιπλέον επίδομα για τους ανέργους που βρίσκουν εργασία αλλά και διακοπή του επιδόματος ανεργίας  εάν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».

Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

   - 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ

   - 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α' εξάμηνου από την έναρξη

ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 300 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε Αττική

   - 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β' εξάμηνου από την έναρξη

Πρώτο Ένσημο: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις διορθώσεις

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 18-29 ετών, που υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης και πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 150.000 επιταγές βιβλίων

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρηματιών - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

Δείτε εδώ τη Δημόσια Πρόσκληση για το πρόγραμμα επιδότησης νέων επιχειρηματιών έως 29 ετών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top