ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για 300 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας σε Αττική

Ποιους ανέργους αφορούν - Μέχρι πότε είναι η διορία για υποβολή αιτήσεων

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ισχύσουν οι αλλαγές στα επιδόματα ανεργίας, όπου θα προβλέπεται επιπλέον επίδομα για τους ανέργους που βρίσκουν εργασία αλλά και διακοπή του επιδόματος ανεργίας  εάν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι

Να υποβάλλουν αιτήσεις για 300 διαθέσιμες θέσεις στην Αττική, στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 2.000 ανέργων της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), μπορούν οι ενδιαφερόμενοι.

Δικαιούχοι για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής.

Ρεύμα: Αυτές είναι οι νέες κλιμακωτές επιδοτήσεις - Ποιοι δικαιούνται bonus

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες για 150.000 επιταγές βιβλίων

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι, ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα, αλλά και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων επιχειρηματιών - Ξεκινούν οι αιτήσεις

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από τους πόρους της ΔΥΠΑ.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημόσια πρόσκληση για την επιδότηση εργασίας για 2.000 άνεργους

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top