Στα ύψη οι τιμές σε ξύλα-πέλετ αλλά και στις σόμπες

Εντατικοί έλεγχοι για αισχροκέρδεια από τις αρχές

Μετά την άνοδο της τιμής του φυσικού αερίου και του πετρελαίου η ζήτηση για καυσόξυλα και πέλετ έχει τετραπλασιαστεί

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η τιμή στα καυσόξυλα και τα πέλετ, τόσο λόγω της συνεχιζόμενης ακρίβειας, όσο και λόγω της αυξημένης ζήτησης, καθώς πολλοί πολίτες αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης, από το πετρέλαιο και – ειδικά – το φυσικό αέριο

Ήδη, οι τιμές στα καυσόξυλα έχουν ακριβύνει κατά τουλάχιστον 30% με το κυβικό μέτρο να πωλείται από 130 έως 200 ευρώ, όταν πέρυσι είχε από 100 έως 130 ευρώ.

Nord Stream: Μυστηριώδεις διαρροές στον αγωγό - Τα σενάρια που εξετάζονται

Την ίδια ώρα, την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές στις ξυλόσομπες και τις σόμπες πέλετ, αφού έχουν ακριβύνει κατά 150-200 ευρώ σε σχέση με πέρυσι.

Tην ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές στις ξυλόσομπες και τις σόμπες πέλετ, αφού έχουν ακριβύνει κατά 150-200 ευρώ σε σχέση με πέρυσι / Intime

Φυσικό αέριο: Επιστολή σε Κομισιόν από Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Πολωνία

Εντατικοί έλεγχοι για αισχροκέρδεια από τις αρχές 

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από τις Δασικές Υπηρεσίες για φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά των καυσόξυλων εξέδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Καρτέλ για τα καυσόξυλα στην αγορά εκτοξεύει τις τιμές! 

Από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι σχεδόν το 65% της κατανάλωσης ενέργειας πάει για θέρμανση

Από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι σχεδόν το 65% της κατανάλωσης ενέργειας πάει για θέρμανση 

Η αύξηση της ζήτησης καυσόξυλων είναι πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τεχνητές ελλείψεις στοχεύοντας στην υπέρογκη αύξηση των τιμών.

Γεωργιάδης: Πρώτη φορά κυβέρνηση κάνει τόσους ελέγχους για αισχροκέρδεια

Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαία η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπο αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, με σκοπό την αποτροπή και καταστολή κάθε παραβατικότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Υπηρεσία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Ενέργεια: Δωρεάν καυσόξυλα αξίας 4,5 εκατ. ευρώ - Ποιοι τα δικαιούνται

Οι εντατικοί έλεγχοι στοχεύουν:

● στην αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας καυσόξυλων είτε από ιδιώτες για ιδία χρήση, είτε από ιδιώτες για εμπορία, είτε από αλλοδαπούς όμορων χωρών, καθώς επίσης και στη μεταφορά και διακίνηση παρανόμως υλοτομημένων καυσόξυλων.

● στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των εμπλεκομένων σε όλα τα στάδια της διακίνησης των νομίμως υλοτομημένων καυσόξυλων, με έμφαση στη συγκέντρωση και αποθήκευση μεγάλων αδιάθετων ποσοτήτων, δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο τεχνητή έλλειψη.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Εντατικοποιούμε τους ελέγχους στην αγορά των καυσόξυλων. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την ενεργειακή κρίση. Οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στηρίζουμε τους πολίτες που θέλουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top