Πώς θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους και ζευγάρια

Σήμερα παρουσιάζεται η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης

Φθηνά στεγαστικά δάνεια με επιτόκιο 1% για 25.000 νέους περιλαμβάνει το πακέτο για τη στέγαση που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 10.30.

Το στεγαστικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ξεκινά με 500 εκατ. ευρώ, με το ειδικό πρόγραμμα να προβλέπει χαμηλότοκο δανεισμό με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας από 25.000 νέους και νέα ζευγάρια έως 39 ετών. 

Άτοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά κατοικίας από νέους - Τι προβλέπεται

To συνολικό πακέτο για τη Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης περιλαμβάνει δέσμη μέτρων ύψους 1,7 δισ. ευρώ για περισσότερους από 100.000 ωφελουμένους.

Εξοικονόμηση ενέργειας: Ο οδηγός για να γλιτώσετε κιλοβατώρες και ευρώ!   

Πώς θα δοθούν τα φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους και ζευγάρια

«Πρόκειται για τα φθηνότερα στεγαστικά δάνεια, αφού αν πάρει κάποιος δάνειο 100.000 ευρώ για ένα σπίτι, η μηνιαία δόση θα είναι μόλις 275 ευρώ», είπε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης την Τετάρτη, μιλώντας στον Σκάι.

Δάνεια: Γιατί αυξάνονται οι δόσεις για το 80% των δανειοληπτών

«Τα 375 εκατομμύρια θα τα δώσει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης και θα είναι άτοκα, ενώ οι τράπεζες θα βάλουν το 25%», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. Οι τράπεζες θα κάνουν και την επιλογή με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ το επιτόκιο (επειδή το 75% του δανείου θα είναι άτοκο) θα είναι κοντά στο 1%, με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Επιταγή ακρίβειας: Η λεπτομέρεια που «πετάει» έξω πολλούς δικαιούχους

Το μέγιστο ποσό του δανείου θα είναι 150.000 ευρώ, ενώ τα κριτήρια θα είναι αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης: 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για ζευγάρια και προσαύξηση 3.000 ευρώ για παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top