Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται το ποσό, περισσότεροι οι δικαιούχοι

Στα σκαριά και σχέδιο για φθηνές μετακινήσεις

Στα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι, η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους στήριξης των πολιτών με ιδέες πέραν των συνηθισμένων.

Εβδομάδα αποφάσεων για ενέργεια και ακρίβεια

Σύμφωνα με τον ίδιο, το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί, ενώ θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί, ενώ θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, το επίδομα θέρμανσης θα αυξηθεί, ενώ θα αυξηθούν και οι δικαιούχοι / Pixabay

Στα 200 ευρώ η νέα επιταγή ακρίβειας: Αυξάνονται οι δικαιούχοι

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται σχέδιο για φθηνότερες μετακινήσεις και πως τα αρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ιδέες πέραν των συνηθισμένων για τη στήριξη των πολιτών.

Οικονόμου: Δεν υπάρχει σχέδιο για διακοπές ρεύματος στην Ελλάδα

«Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρική ενέργεια έχουμε μέτρα οριζόντια. Σε ό,τι αφορά τα καύσιμα τρέχει το Fuel Pass 2, θα δούμε με ποιους τρόπους θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα κι εκεί. Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά. Έχουμε αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε απαιτήσεις και ανάγκες του κόσμου και ανταποκρινόμαστε σε αυτό», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα για την ενεργειακής ακρίβεια θα είναι συνεχή για όσο διαρκέσει η κρίση την οποία παρομοίωσε με την πανδημία, καθώς όπως είπε είναι εξωγενής, προκαλεί οικονομικά προβλήματα και απαιτεί οικονομική στήριξη των πολιτών.

Στο ερώτημα εάν βρίσκεται στο τραπέζι ένα «γερμανικό» σχέδιο μείωσης της τιμής των εισιτηρίων στα ΜΜΕ, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι και το συγκεκριμένο μέτρο είναι ένα από αυτά που εξετάζει η κυβέρνηση, που δεν μένει στις διαπιστώσεις ή στις συνηθισμένες κινήσεις.

Όπως είπε, το εν λόγω μέτρο αφορά την καθημερινότητα των πολιτών, τη μετακίνηση, την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τα ΙΧ: «Τα αρμόδια υπουργεία θα αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που υπάρχει».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top