H ώρα του Fuel Pass 2: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα

Ανοίγει η πλατφόρμα εντός της εβδομάδας

Εντός της ερχόμενης εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, το Fuel Pass 2.

Οι επιδοτήσεις για το νέο επίδομα βενζίνης είναι αυξημένες, σε σχέση με το πρώτο Fuel Pass, και κυμαίνονται από 60 έως 100 ευρώ για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Οι πληρωμές θα γίνονται άμεσα μετά την αίτηση, συγκεκριμένα εντός τριών ημερών, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορέσουν να λάβουν το επίδομα πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Fuel Pass 2: Διακοπές με τα λεφτά στο χέρι – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

Για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια. Ειδικότερα:

- Η επιδότηση για τη βενζίνη χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα.

Κυβέρνηση: Προς νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση καυσίμων - ρεύματος

- Το ατομικό εισόδημα με βάση τη φετινή φορολογική δήλωση, ανέρχεται στα 30.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ για ένα παιδί τα 36.000 ευρώ για δύο παιδία τα 39.000 ευρώ, για τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και ούτω καθεξής με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα. Απαραίτητη προϋπόθεση το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας

Πόση θα είναι η επιδότηση καυσίμων

Για όσους επιλέξουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ. Έτσι τα συνολικά ποσά της επιδότησης για το επόμενο τρίμηνο διαμορφώνονται ανάλογα με την περιοχή και το είδος του οχήματος ως εξής:

Fuel Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις

- 80 ευρώ για κάτοχο αυτοκινήτου σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση ψηφιακής κάρτας και 65 ευρώ χωρίς κάρτα με πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό

- 100 ευρώ για κάτοχο αυτοκίνητου σε νησιωτική χώρα με τη χρήση κάρτας και 85 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό

- 60 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας και 45 ευρώ στον τραπεζικό

- 70 ευρώ για κάτοχο μοτοσυκλέτας στα νησιά με κάρτα και 55 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό.

Για το ντίζελ κίνησης η επιδότηση «στην αντλία» θα συνεχιστεί τον Ιούλιο. Αύγουστο και Σεπτέμβριο και θα παραμείνει στα 12 λεπτά το λίτρο και μαζί με το ΦΠΑ στα 15 ευρώ το λίτρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top