Κυβέρνηση: Προς νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση καυσίμων - ρεύματος

Αν συνεχισθεί η κρίση – Ο «χρησμός» Μητσοτάκη στη σύσκεψη με Δημάρχους    

Προς την απόφαση για νέα επιταγή ακρίβειας και τη συνέχιση των επιδοτήσεων προς τους πολίτες για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος των καυσίμων,  με power pass, fuel pass ή άλλα παραπλήσια μέτρα και νέα οριζόντια επιδότηση στο ρεύμα, όπως τον  Ιούλιο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, εφόσον συνεχιστεί η κρίση. 

Mετά τον Σεπτέμβριο μπορεί να απαιτηθεί ένα Fuel Pass 3 για τα καύσιμα, ενώ μπορεί να χρειαστούν περαιτέρω στήριξη οι καταναλωτές φυσικού αερίου.  Παράλληλα, ανάλογα και με την πορεία των τιμών των καυσίμων, δεν αποκλείεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης που πλέον καταβάλλεται εμπροσθοβαρώς, πριν το τέλος του έτους.
 

Ανοιχτό έχει αφήσει άλλωστε το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.     

Παράθυρο για νέα επιταγή ακρίβειας με διευρυμένα κριτήρια

Τα μέτρα αυτά βρίσκονται ήδη στο «μικροσκόπιο» του Μεγάρου Μαξίμου με τη χρηματοδότησή τους να βασίζεται στα υπερ – έσοδα που αναμένονται φέτος από τον τουρισμό, αλλά και στις υψηλότερες εισπράξεις από τον ΦΠΑ λόγω του πληθωρισμού  (που αναλογικά αυξάνουν και τα δημόσια έσοδα). 

«Μαξιλάρι» στην κυβέρνηση υπάρχει για τα δημόσια έσοδα και η είσπραξη των δόσεων ΕΝΦΙΑ φέτος πολύ νωρίτερα από άλλες       

Η δήλωση Μητσοτάκη στην Ανατολική Αττική που «φωτογραφίζει» συνέχιση των μέτρων στήριξης   

«Πρέπει να έχουμε εφεδρείες για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση» δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σύσκεψη με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής.  

Νέα διαβεβαίωση Μητσοτάκη: εκλογές στο τέλος της τετραετίας   

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας και μία πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 50 χρόνια και για την οποία πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε, ως κεντρική Κυβέρνηση, τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και στον σχεδιασμό μας ότι και δύσκολος να είναι ο χειμώνας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τα τρία χρόνια που είμαστε Κυβέρνηση, θα ξεπεράσουμε και αυτή».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν τα μεγαλύτερα έσοδα από τον τουρισμό άφησε την Κυριακή, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ.  

Σταϊκούρας: Τα υπερ - έσοδα από το καλοκαίρι θα επιστραφούν στους πολίτες  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top