Power Pass: Σε δύο φάσεις οι πληρωμές - Ποιες αιτήσεις «κόπηκαν»

Την Παρασκευή ξεκινά η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους

Οι πολίτες αναμένουν με ανυπομονησία την καταβολή του Power Pass - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου εκτός απροόπτου θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος ηλεκτρικού Ρεύματος, Power Pass

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές θα γίνουν σε δύο φάσεις, γιατί σε πολλές αιτήσεις απαιτείται ακόμη έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων. 

Power Pass: Έρχεται η πληρωμή - Τα μηνύματα που θα δείτε στην πλατφόρμα

Συνολικά έχουν υποβληθεί περίπου 2,5 εκατ. αιτήσεις από μοναδικά ΑΦΜ. Οι αιτήσεις που έκαναν φορολογούμενοι με υψηλότερα εισοδήματα «κόπηκαν» από το σύστημα, όπως επίσης και διπλές αιτήσεις ή αιτήσεις που έγιναν χωρίς να υπήρχε επιβάρυνση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό θα πρέπει να επιστραφεί και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης. Δηλαδή αν κάποιος λάβει ενίσχυση 300 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 600 ευρώ.

Power Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Κυβέρνηση: Προς νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση καυσίμων - ρεύματος

Η ενίσχυση αφορά στον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας εξαρτώμενων παιδιών του νοικοκυριού που σπουδάζουν στο εσωτερικό. 

Η επιβάρυνση (ρήτρα αναπροσαρμογής, μείον επιδοτήσεις από το κράτος και παρόχους) ξεπερνά τα 30 ευρώ για τους λογαριασμούς που εκδόθηκαν από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον περασμένο Μάιο. 

Power Pass: Μέχρι 15 Ιουλίου οι πληρωμές στους δικαιούχους

Την ενίσχυση θα λάβει αυτός που πληρώνει τον λογαριασμό του ρεύματος, ανεξάρτητα εάν το ρολόι (ο αριθμός παροχής) είναι στο όνομά του ή όχι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top