Power Pass: Έρχεται η πληρωμή - Τα μηνύματα που θα δείτε στην πλατφόρμα

Πιστώνονται οι λογαριασμοί μέχρι 15 Ιουλίου για την επιδότηση ρεύματος

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Τις επόμενες μέρες θα αρχίσει η πίστωση στους λογαριασμούς των δικαιούχων επιστροφής χρήματων για τις υπερβολικές χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα την περίοδο μέχρι τέλη Μαΐου (Power Pass), δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Yπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, είχε τονίσει πως τα ποσά θα έχουν καταβληθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Πρόσθεσε ότι η οριζόντια στήριξη για τις αυξήσεις στο ρεύμα θα συνεχιστεί για όσο χρειάζεται ενώ τις προσέχεις ημέρες θα ξεκαθαριστεί από την κυβέρνηση το ύψος του πλαφόν στην παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε παράλληλα ότι η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για στοχευμένη στήριξη όσων έχουν ανάγκη είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν «δώστε τα πάντα σε όλους».

Έως 600 ευρώ θα πάρουν οι δικαιούχοι

Oι δικαιούχοι περιμένουν να δουν τις τραπεζικές τους να αυξάνονται από 18 έως 600 ευρώ. Οι αιτούντες μπορούν να ενημερώνονται για το στάδιο που βρίσκεται η αίτηση τους μέσω του vouchers.gov.gr/powerpass με τους κωδικούς Taxisnet.

Power Pass: Μέχρι 15 Ιουλίου οι πληρωμές στους δικαιούχους

Τα μηνύματα που θα διαβάσουν οι δικαιούχοι μέχρι την πληρωμή είναι τα εξής:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα», που σημαίνει ότι το ποσό επιστροφής θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα». Σε αυτή την περίπτωση η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα, μέσω ΔΙΑΣ, και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πληρωμή από την τράπεζα. 
  • «Εγκριθείσα»: Αν εμφανιστεί αυτό το μήνυμα, τότε οι δικαιούχοι θα πρέπει να ελέγξουν τον λογαριασμό τους, καθώς θα έχουν λάβει τα χρήματα. 

Προς το παρόν στους περισσότερους εμφανίζεται το μήνυμα «Υπό εκκαθάριση». Αυτό σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην αίτησή τους και αναμένεται να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις, προκειμένου να οριστεί το ποσό της επιστροφής. 

Τελευταία ευκαιρία για το Power Pass - Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Θα έρθει και Power Pass 2;

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Σταϊκούρας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει Power Pass 2 από τον Σεπτέμβριο και μάλιστα ενισχυμένο με μεγαλύτερα ποσά. Ο Υπουργός σημείωσε ότι «η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική (…) τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος. Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το "μαξιλαράκι" πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο».

Επίδομα θέρμανσης μέσα στον Αύγουστο

Ζεστό χρήμα θα δουν στους λογαριασμούς τους κάποια νοικοκυριά που θα εισπράξουν επίδομα θέρμανσης έως τις 10 Αυγούστου 2022, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που φέρει τις υπογραφές των Χρήστου Σταϊκούρα, Θόδωρου Σκυλακάκη και Απόστολου Βεσυρόπουλου. 

Νέα καταβολή 3,8 εκατ. ευρώ για το επίδομα θέρμανσης

Η απόφαση αυτή αφορά νοικοκυριά που χρησιμοποιούν θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης προκειμένου να ζεσταθούν. Τα δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1ης Οκτωβρίου 2021 έως 31 Μαρτίου 2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30ή Ιουνίου 2022, θα πρέπει να καταχωρίσουν έως τη 15η Ιουλίου 2022. 

Επίδομα θέρμανσης: Με νέα καταβολή 24, 4 εκατ. ευρώ «έκλεισε» για φέτος   

Η υπουργική απόφαση αναφέρει τα εξής:

«Η υποπερ. αγ της περ. α της παρ. 2 του άρθρου 5 αντικαθίσταται ως εξής:

«αγ) Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022. Ειδικά για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 15η Ιουνίου 2022. Ειδικά για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης θα καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου 1.10.2021 έως 31.03.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2022 και το αντίστοιχο ποσό επιδόματος θα καταβάλλεται έως την 10η Αυγούστου 2022. Η καταβολή των ανωτέρω δόσεων πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση της καταβληθείσας κατά την παρ. 2 του άρθρου 4 προκαταβολής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top