Power Pass: Μέχρι 15 Ιουλίου οι πληρωμές στους δικαιούχους

Έρχονται νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα καταβληθούν τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα φτάσουν έως και τα 600 ευρώ. 

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο Open, πιθανόν να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. 

Τελευταία ευκαιρία για το Power Pass - Πότε μπαίνουν τα χρήματα

Τόνισε ότι η δημοσιονομική εικόνα της χώρας είναι θετική και ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέος δημοσιονομικός χώρος. 

«Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το “μαξιλαράκι” πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Power Pass: Το πρόβλημα με τη διεύθυνση κατοικίας - Τι αλλάζει από σήμερα

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Σταϊκούρας: «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα»

Όσον αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, ο κ.  Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους». 

«Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί», είπε.

Power Pass: Αλαλούμ με αιτήσεις – Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου

Οι παρεμβάσεις αυτές, σύμφωνα με τον υπουργό, γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Διευκρινίσει ωστόσο ότι «οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι γι’ αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Τι θα γίνει με την επιστρεπτέα προκαταβολή

Σε ό,τι αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και θα γνωρίζουν οι πολίτες τί θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος και μένει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα το πληρώσουν εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 δόσεις.

Power Pass: Όλες οι χρήσιμες οδηγίες για να το πάρετε

«Το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λιγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021», τόνισε.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας σημείωσε ότι δε θα ανακοινωθεί τίποτα τέτοιο. 

Power pass: Άνοιξε η πλατφόρμα και για άλλα ΑΦΜ - Ποιοι κάνουν αίτηση

«Μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για την ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ, από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος», εξήγησε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top