Τζεντιλόνι: Σημαντική και πολιτικά η έξοδος της Ελλάδας από την εποπτεία   

«Ιδιαίτερης αξίας η επίτευξη του στόχου»  δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών

Πάολο Τζεντιλόνι

«Η έξοδος της Αθήνας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας είναι και από πολιτικής απόψεως, πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, τόσο για την Αθήνα, όσο και για τις Βρυξέλλες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι.

Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας: Η Ελλάδα πήρε τα αναγκαία μέτρα 

«Πρόκειται για αποτέλεσμα που οφείλεται στις προσπάθειες των πολιτών και στην άριστη συνεργασία των ελληνικών αρχών με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Συγχαίρω τις ελληνικές αρχές για την επίτευξη του στόχου, ο οποίος είχε τεθεί πριν από κάποια χρόνια και είναι ιδιαίτερης αξίας», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι.

Τζεντιλόνι: Προσοχή στη μείωση χρέους σε Ελλάδα και άλλα κράτη της ΕΕ   

Παράλληλα, ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «φυσικά ο διάλογος της Αθήνας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς θα συνεχιστεί, όπως συμβαίνει με την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά θα πρόκειται μια σαφώς πιο χαλαρή, πιο εύκολη φάση».

Τζεντιλόνι: Η ισχυρή ανάπτυξη στην Ελλάδα θα φέρει μείωση του χρέους

Ο Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, μιλώντας στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, τάχθηκε υπέρ κανόνων για την μείωση του δημόσιου χρέους χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίοι να χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερο ρεαλισμό, και υπογράμμισε ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ακολουθήσει την συγκεκριμένη κατεύθυνση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top