Έκθεση ενισχυμένης εποπτείας: Η Ελλάδα πήρε τα αναγκαία μέτρα 

Αλλά δεν αναφέρει πότε θα τελειώσει η εποπτεία  

Γραφεία Κομισιόν

Την 13η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά. Η έκθεση κινείται σε θετικούς τόνους, ωστόσο δε λέει τίποτα για το τέλος της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, ούτε για τις περαιτέρω δεσμεύσεις της Ελλάδας από το 2023, όταν απενεργοποιείται η ρήτρα διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης που έχει τεθεί σε εφαρμογή λόγω πανδημίας.

 Τι ζήτησε το Eurogroup από την Ελλάδα 

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των συγκεκριμένων δεσμεύσεών της, παρά τις δύσκολες συνθήκες που εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία. 

«Οι αρχές τήρησαν τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε διάφορους τομείς, ιδίως όσον αφορά την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, την ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιοργάνωσης του Ενιαίου Ταμείου Συντάξεων και την απλούστευση της αδειοδότησης των επενδύσεων στους συμφωνημένους τομείς», αναφέρεται συγκεκριμένα. 

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα χαιρετίζουν τη στενή και εποικοδομητική δέσμευση των αρχών σε όλους τους τομείς και ενθαρρύνουν τις αρχές να διατηρήσουν τη δυναμική και, όπου χρειάζεται, να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που προκλήθηκαν εν μέρει από την πανδημία. 

«Η έκθεση συντάσσεται στο πλαίσιο του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας το οποίο χρησιμεύει για να διασφαλίζει τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος χρηματοδοτικής συνδρομής το 2018», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top