Τέλος οι ενδιάμεσες εκπτώσεις: Προσφορές όλο τον χρόνο άνω του 50%

Είχαν ζητήσει την κατάργησή τους και οι έμποροι

Η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ράλι των ανατιμήσεων επηρέασε δραματικά τις αγοραστικές συνήθειες των Ελλήνων, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ. Πηγή βίντεο: ΕΡΤ

Το τέλος των ενδιάμεσων εκπτώσεων τον Μάιο και τον Νοέμβριο φέρνει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιουνίου στη Βουλή.

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν. Βεβαίως, ταυτόχρονα με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, θα αρθεί και το όριο του 50% που είναι το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο, για να κάνουν προσφορές στα εμπορεύματά τους οι έμποροι. Άρα θα μπορούν να κάνουν όσες προσφορές θέλουν, για όσα προϊόντα θέλουν, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», είπε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η απάντηση Γεωργιάδη για την πρόσληψη της κόρης του στο Ελληνικό

Ενδιάμεσες εκπτώσεις Μάιος 2022

Με την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, οι έμποροι θα μπορούν πλέον να κάνουν εκπτώσεις άνω του 50% καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου / Eurokinissi

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε αποδεκτό το αίτημα των εμπόρων να καταργηθούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, «γιατί δεν αποδίδουν, δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και δυσκολεύουν τις κανονικές εκπτώσεις».

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πώς ξεκίνησαν 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών), λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά είδη διατροφής, το 75% των καταναλωτών έχει αναβάλει αγορές για προσωπικά αντικείμενα, για ρούχα ή για είδη σπιτιού, ενώ το 41% αποφεύγει να κάνει αγορές, προκειμένου να έχει χρήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ρεύμα: Μειωμένη κατά 85% η ρήτρα αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top